Grand Canaria 2016 – Nedresa

Då var det dags för lite semester. Det är ju snart dags för Eva’s födelsedag och hon ville inte vara hemma, så vi har bokat en resa till Gand Canaria. Vi åker ned med Nowegian och bor på en hotell i Puerto Rico (eller Mogan) som regionen heter.

Avfarten var på onsdag kl 12:35 från Arlanda. Jag kollade innan vi skulle åka vad parkeringen kostade och om man ställde sig precis invid terminalen (som lata jag brukar göra) så kostade det 380:- / dygn och ingen veckorabatt. Långtidsparkeringen var inte så mycket billigare per dyng men hade ett veckopris på 580:- så detta fick det bli. så vi åkte straxt för 9:30 hemifrån. Det ösregnade. Vädret gjorde verkligen att man ville komma iväg till varmare breddgrader.

Vi parkerade och gick till bussterminalen. Det kom en buss nästan direkt. Det ska tydligen gå bussar var 8:e minut. Jag hade ju checkat inn redan tidigare, så det enda vi behövde göra var att checka in bagaget, sätta på luggage-tags och lämna in detta. Allt ihop automatiserat. Man kan förstå att flygbolagen vill detta för det vara bara en person vid 4 diskar som kollade att allt fungerade som det skulle.

Vi köpte en lätt lunch, och lite latte och sattes oss och väntade på att flyget skulle bli klart för avgång. Jag laddade datorn lite och kollade jobb-mailen en sista gång. Sen bar det iväg. Vi flög först till Barcelona och mellanlandade där.

fika_barcelonaLite mer kaffe och en kaka och sen bar det av sista svängen till Las Palmas, Grand Canaria. En av dom roliga sakerna med att åka med Norwegian är ju att dom brukar ha wifi onboard, men idag fungerade det inte på nåt av våra flyg.

Flygningarna var väldigt lugna. Det var dock fullt på flyget så min ide om att boka mittensätet och yttre sätet för att nån INTE skulle boka innersta och vi på så sätt skulle kunna sitta med en plats emellan fungerade in. Jag ska boka om hemresan så ett Eva får ett fönsterbord denna gång.,

bilenFramme kom vårt bagage ganska fort och sen var det att hämta lilla bilen som vi ska ha en vecka.

Sen bar det av ned till Mogan (eller Puerto Rico) och Servatur Casablanca, som vårt hotell heter.

Och vi har ett jättefint rum. Hotellet ligge uppe på sluttningen i Puerto Rico och vi bor på 6:e våningen. Stor och fin egen terass med bårde 2 solstolar så man kan sola och en egen bubbelbol. Denna får vi testa senare. Och ett litet kök så man kan fixa lite mat nån kväll om man vill

2016-09-28-21-22-202016-09-29-14-14-572016-09-29-14-15-062016-09-29-14-15-112016-09-29-14-15-24-12016-09-29-14-15-31

Utsikten är också ganska bra  från balkongen:

2016-09-29-12-18-26

kva%cc%88llsmatEfter att ha packat upp lite gick vi ned till restaurangen för att får lite mat i oss. Vi var nere 9:46 och dom stängde egentligen köket kl 9:45 men vi fick äta lite i alla fall. Eva tog pasta carbonara och jag tog en kycklingsoppa. Sen var det och packa upp färdig och gå och lägga sig.

Detta var nedfarten till Gand Canaria.

Nu är det bara att ta det lugnt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.