Grand Canaria 2016 – Torsdag

Ja då har man sovit första natten på hotellet. Det var väldigt sköna sängar och vi satte på luftkonditioneringen och satte den på 21 grader så det var svalt under natten. På dagen så trots att solen ligger på så är det inte allt för varmt.

Startade dagen med att gå upp och kolla på nyheterna på datorn.

2016-09-29-12-18-26

Man har en underbar utsikt från balkongen på morgonen. VI har sol från ungefär lunch framm till solnedgången på kvällen.

Sen bar det av ned och äta frukost. Dom har en ganska stor frukostbuffé här på hotellet. Steka ägg, bilinis eller pankakor, scrambeld eggs, bacon, och nån stek skinka tror jag det är. Massor med olika pålägg, mackor etc. Och dom frågade om jag had några allergier, så jag svarade att jag har laktos problem och då fixade dom fram en egen mjölk till mej. Lite söt, men många laktosfria mjölk är det.

Efter att ha tagit en lugn frukost så bar det av ned till shoppingcentret för att handla lite. Visserligen har dom hel ok kaffe nere i frukostmatsalen, men jag gillar att få ta en kopp kaffe i lugn och ro på hotellrummet innan man går ned.

Så vi tog bilen ned, mest för att kunna ta den upp igen. 160 trappor upp till hotellet med kassar kändes inte som nåt man vill göra. det är ett ganska stor shoppingcenter med en våning i bottenplanet med mestadels affärer för turister, och sen en våning ovanpå för matställen, även om det finns en del små barer på första delen också. Som serverade “full english breakfast” på måndag ställen. Det verkar vara mestadels engelsmän, spanjorer och danskar som man hör mest här.

2016-09-29-11-28-11

Så efter att ha gått runt lite så gick vi in på en av supermarket dom hade och handlade lite. Kaffe, filter, vatten, lite godis att äta och sen tod vi 2 choklad-doppade munkar att ha till fikat. Sen hem och packa upp allt.

2016-09-29-14-15-06Idag var det ju inget speciellt på agendan utan vi smörjde in oss med sololja och la oss på balkongen och solade. Efter ett tag rann det ned lite sololja i ena ögat och trots att jag försökte tvätta bort det tog det flera timmar att bli av med det.

Men det var solning och lite bad i polen som gällde för eftermiddagen.Det är ganska varmt på balkongen men med 2 stora solstolar så känner jga inte att man måste gå ned och ligga vid polkanten. Ganska skönt att bara vara i närheten av rummet och bara kan gå in lite om man vill, eller ta lite rom och cola från sitt eget föråd.

simturFramåt 5 så gick jag ned en sväng och badade i stora polen, och det var skönt att simma lite. Eva tog en bild på mej från balkongen.

Jag simmade ett par varv och sen upp och låg och torkade lite innan jag gick upp.

 

 

bubbelpolSen blev det lite mer solande och vi tappade upp vatten i vår egen bubbelpol. Det är ju bara en vanlig kran så det tog en evighet men var jätteskönt att ligga i där och låta bubblorna massera en lite.

På kvällen gick vi ned till matsalen. Då fick vi reda på att man ska beställa bord i receptionen före, och det visste vi ju inte om, men dom fixade in oss i alla fall.

Det var levande musik, en flameko gitarrist som spelade lite på ena sidan. Annars var det Barbecue kväll. Det fanns grillat kycklingbröst, grillad biff, grillat lam, grillspett och grillade jätteräkor till varmrätt.

Till förrätt var det spansk skinka, med vattenmelon, tysk potatissallad (jättegod – förutom den biten som hade oliv i sej) och guacamole, och till efterrätt fanns det massor med frukt, nån inhemsk äppelkaka och citronfromage.

Mätta bar det av upp till rummet och slöa, med en gin och tonic innan man gick och lade sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.