Semester del 2

seSöndag
Söndagen startade med en lugn förmiddag. Vi behövde handla lite och åkte in till Uddevalla. På vägen straxt efter det att vi kommit upp på motorvägen efter munkedal blev stopp. Helt stopp på motorvägen. Långsamt som bara den rullade vi vidare in mot Uddevalla. Jag körde va och körde gamla vägen så fort ag bara kunde, och när vi närmades oss Uddevalla, npgra killometer innan, så var det rök från vägen. Vi kunde inte se vad det var, men nån bil i brand var det nog. Hoppas det inte blev för mycket skador.

Väl framme på Torp så åkte vi in på plantagen och handlade lite blommor och ett nytt hammock överdrag. Det gamla vi hade började bli väldigt slitet så det var dags för ett nytt. Och det har väl hållit i mer än 10 år så det får väl klassas som ok. Vi frågade också om dom hade nån sättpotatis kvar. Dom hade 2 lådor med fin potatis som nån hade beställt/reserverat men inte kommit och hämtat. Så vi fick dom för halva priser. Visserligen är det lite sent att sätta den nu men den kommer säkert upp i alla fall.

Sen hoppade jag in på ICA och köpte fiskpinnar Eva längtade efter det. Och sen åkte vi förbi Prem och bytt en av gasflaskorna så jag kunde gå över plattorna mer.

Tillbaka hem var det bara att ta det lugnt. Vi åt middag och tittade på tv’n och frammåt halv 12 var Zara, Mathias och barnen mere. Efter att ha sagt hej så var det i säng och sova.

Måndag

2016-06-27 12.01.44Vi startade dagen lugnt och Eva undrade om barnen ville ha pannkakor till lunch. Det var inte svår fråga att svarar på, så Eva fick massor med pluspoäng.

Sen packade Zarah skräp i bilen för att åka till återvinningen. Jag hade gamla hammock skyddet i bilen så vi åkte förbi återvinningen vi också när vi skulle handla.

När Zarah hade åt så åkte även vi in till Lysekil. Jag handlade en liten burk med bottenfärg till båten och sen åkte vi till Coop i Lysekil och handlade lite. Ylva kommer ju i morgon och det är hennes födelsedag så Eva ville bara en tårta. Så vi handlade det och lite jordgubbar till tårtan, och även kotletter. Eva ska göra sin goda kotlettgryta idag.

Sen åkte vi hem. Lagade mat och tog det lugnt. Det var lite regnigt hela dagen, så jag kunde inte måla båten idag.

Tisdag

2016-06-28 13.01.26Tisdagen skulle ha bra väder så jag åkte ned till båthamnen efter frukost och målade båten. Nu är den klar och kan läggas i nästa vecka när vi vart på legoland.

Ylva ringde vid 11 och sa att dom skulle åka och jag ränkade då snabbt ut att hon tidigast skulle vara nere till 6 men troligen till 8.

Eva gjorde födelsedagstårta frampå eftermiddagen och jag ska ju på båtvakt så jag försökte sova lite. Det var svårt att somna, men jag vilade lite i alla fall.

Jag slängde ihop en korv stroganoff som vi åt och lämnade till Ylva, Roger och Iremlie som dom kunde få när dom kommer om dom vill. Dom kom straxt efter 8 och var ganska hungriga så dom tog lite stroganoff innan vi firade Ylva med Evas goda marängtårta med jordgubbar.

Sen var det dags för mej att åka ned till båthamnen och gå båtvakt. Jag vat på plats i tid och ingen anna var där. När klockan var framåt 10:30 så tog jag fram reservlistan och ringde. Första personen som jag kom till sa att han skulle komma ned, så efter en halv timme så var han där.

Vi satt och pratade mest hela natten. Det var helt lugnt och inget hände. Vilket är det man önskar sig antar jag. Man sitter inne i lilla klubbstugan och håller lite uppsikt. Om det kommer nån bil så ska man anteckna bilnummer, modell och färg om man kan. Sen tar man en bevakningsrunda nån gång var annan timme och ser att det inte finns nån runt båtarna.

2016-06-29 02.59.13

Man blir lite trött och runt 2 satte vi på kaffe. Jag måste tänka på till nästa år att jag ska ta med mej mjölk ned så jag kan dricka kaffet som vanligt. Man behöver lite kaffe framåt småtimmarna för då blir det segt.

2016-06-29 03.00.18Sista 2 timmarna (från 3 till 5) är det ganska segt och då får man promenera runt ganska mycket. solen går ju upp runt halv 4 eller åt och det är faktiskt ganska fint där nere när alla fåglar vaknar och solen går upp.

Vid 5 är man färdig och då åkte jag hem och hoppad i säng och sov lite.

Onsdag

Jag sov fram till 10 efter att ha vart i båthamnen. Man skulle väl sovit längre men man får väl ta en eftermiddags lur igen.

Ylva och Zara skulle in och hälsa på Pelle i Trollhättan så det blev ganska lugnt. Jag klippte gräset runt lilla stugan och nedanför.

Eva planterade potatisarna. När det blev kväll så ringde Ylva och sa att dom blev bjudna på middag hos Pelle så hur skulle dom göra. Skulle dom handla nåt till oss på vägen hem när dom handlade för middagen i morgon. Vi sa att vi kunde ta lite av korv stroganoffen som var kvar så vi klarade oss.

Torsdag

Torsdag var en ytterligare dag med ömsom regn ömsom sol.

Jag fixade lite med wlanet i illa stugan. Dom som hade lånat stugan sa att det hade vart problem så jag kollade det. Och det visade sig att lilla wlan routern där ute hade resettat sig. Så jag fick starta om den och göra alla inställningar igen. Och nu fungerar det.

Ylva fixade spagetti och köttfärssås till middag och sen var det bara att packa inför Danmarks resan i morgon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.