Nominet konferens 2015

Denna veckan var det London på agendan. Jag skulle besöka Nominets registrar konferens och “spionera” åt Iis. Konferensen var på torsdagen inne i London, så jag och Eva åkte till Andrew och Sandy på onsdagen.

Flyget var okristligt tidig, kl 6:35 så det var till att vara uppe tidigt. Klocka ringde redan kl 3 och sen var det bara att packa det sista, släcka och låsa allt och sen åka.

Det var nog lite tur att vi var ute i tid, eftersom vi både fick broöppning i Södertälje och sen startade det att snöa, mer och mer. När vi kom ned till Skavsta så var det 5 cm med snö på backen. Ingen fara att åka i men det var skönt att vara i tid.

Vi checkade in, gick genom säkerhetskontrollen och tog lite frukost. Som sagt, det är skönt att vara i tid och kunna ta det lite lugnt och inte behöva stressa.

Flyget var ganska lugnt och inget speciellt. Jag hade som vanligt bokat fasta platser näst längs fram och då ingår ju även priority boarding så vi var först ombord, vilket innebar att vi inte hade några problem med att få plats och att kunna ha min rygga och Evas väska på hyllan ovanför oss.

När vi kom fram till Stanstead, så var det jätteköer till passkontrollen, men inga alls på den elektroniska delen. Mitt pass går snart ut, så jag ska, när vi kommer tillbaka till Sverige, fixa nytt elektroniskt, så både jag och Eva har det. Sen kan vi utnyttja den elektroniska passkontrollen i fortsättningen. Det tog så lång tid att bandet med väskorna hade stannat till och med när vi kom igenom.

Eftersom man inte lägre får hämta upp vid terminalen utan att betala, tog vi bussen ut till Mid term car park för där kunde Sandy hämta oss utan att det kostar något. Sen for vi och hämtade Andrew. Han var hos en bilreparatör för han hade kört in i en lite stolpe, som var gömt inne i en buske, jättelågt ned, så man inte såg den. Han var genomfrusen för det var ingen värme i kontoret som han fick sitta och vänta i, och det snöade till och med lite på morgonen. Sen hem till Much Hadhan. Och en god kopp kaffe.

Vi hade inget planerat på onsdagen så det var bara att jobba undan lite, vara social och prata samt äta en god middag. Andrew hade gjort en curry, ganska stark men mycket god. Sen slocknade man ganska gott.

Torsdag

Jag och Andrew skulle ju in till konferensen som var i millbank tower. Detta var aldeles nere vid Themsen, så Sandy körde oss till stationen i Bishop Stortford, och vi tog tåget in till London, Tottenham hale, för att vara mer exakt, och bytte där till Victoria linjen på tunnelbanan, hela vägen till pimilko stationen. Den vara 2 kvarter från millbank tower så det vara bara en kort promenad dit utefter Themsen. När vi kom ned så såg jag byggnaden som är med i Bond filmen World is not enough där säkerhetstjänsten är. Jag viste inte om detta var det i verkligheten, men jag tog ett kort i alla fall. Senare på fredagen frågade jag Barbara som var med och hon sa att hon trodde att det faktiskt var där underrättelsetjänsten låg.

När vi var framme och åkte upp till 27:e våningen så hade man en underbar utsikt över London, Andrew tog ju givetvis några bilder han också, innan konferensen startade.

Förmiddagen var en hel del mer generella presentationer om vad som händer på internet och domänmarknaden. En hel del av detta var att domännamnet blir lite mindre viktigt, bland annat så var ett exempel att gaming.com initialt köptes för 25 miljoner usd, för nåt år sen så såldes det för bara 2 miljoner. Och den dyraste domänen förra året var tydligen mi.ch (om jag hörde rätt) som såldes för bara 3,8 miljoner. Dock så var alla ganska överens om att domänbranshen inte är “död” men att man måste fundera på hur man bundlar ihop detta med appar och andra sätt att ta betalt.

Eftermiddagen var mer djupgående presentationer från olika delar av Nominets verksamhet.

Första delen var service update, och den handlade om de olika tjänster som nominet jobbar med. Det stora som dom fokuserar på nu är data quality, dvs dom vill ha så bra data som möjligt i zonenomägare etc. Jobbar bland annat att tvätta data mot company house, dvs registret för företag i UK. Detta är ju inte först och främst för att stävja brottslighet, men som dom nämnde, nästa alla domäner som används vid brottslig verksamhet är nästan alltid också registrerade med dålig data. Så tvättning av data leder till en säkrare domän också.

Sen var det marketing update och här pratade man en hel del om den nya .uk domänen, eller rättare sagt möjligheten att registrera domännamn direkt under .uk, som släpptes för ca 4 månaders sen. Samt en del om .cymru och .wales.

Sista delen var Technology update och här var den stora nyheten att automatant systemet, som har vart Nominets gamla system baserat på mail, kommer att stängas om ett år, i januari 2016.

Som sista del fanns det sen mingel och snacks om man ville vara kvar och prata, men både jag och Andrew kände oss ganska fullproppade med information vid detta laget, så vi tog tunnelbanan tillbaka till Tottenham hale och sen tåget ut och hem till Bishop Stortford.

Under tiden som vi hade vart inne i London, så hade Eva och Sandy varit inne i Harlow och handlat en del kläder till våra barnbarn, för dels så är det mycket billigare här, och sen så är det oftast så att dom har kläder här som är lite tidigare än vad som finns hemma. Och våra barn gillar det. Först med nya trender etc. Så både jag och Eva tycker det är roligt att handla åt dom.

När dom kom tillbaka till bilen så var det punktering på ett av däcken, så det var bara att fixa. Sandy har en väldigt ny Lexus, och som dom flesta mordärna bilar så har den inget reservdäck, utan man ringer till Lexus service somskickar ut nån att fixa. Och dom var där på 15 minuter, pumpade upp däcket och följde med till en däckfirma där dom kunde fixa det riktigt. Så dom hade precis kommit ut från det när vi ringde på tåget på väg hem. Så dom kunde komma och hämta oss.

Efter det att Sandy hade fått sin akupunktur och massage för sin nacke, så bar det av ned till Nags Head och en god middag, jag tid som vanligt prawn therimador, och Eva fick sin favorit fish and chips. Ja man ska väl ta seden dit man kommer. Och det är gott. Tycker jag också.

Fredag

Fredagen var en lugn dag också. Jag hade en del att göra, för att uppgradera vårt registrerings system, vilket vi registrerar domäner igenom. Så jag kunde ägna dagen åt detta.

På kvällen var det sen Quiz night inne i Bishop Stortford, denna gång till förmån för ett lokalt sjukhus.

Dom gillar quizes här i England, och det är en rolig kväll. En del tar det på mycket blodigt allvar, men teamet internationals tog det ganska lugnt. Vi viste att vi inte hade nån stor möjlighet att vinna. Dels så var det frågor om England som en kategori, och det kunde ju inte jag och Eva mycket om. Sen var det en omgång med frågor om tv, och dels så kan ju jag och Eva inte mycket om engelsk tv, och Andrew och Sandy tittar ju nästan aldrig på tv heller så där var vi ute på tunt vatten. Man har en joker som man kan spel på en omgång. Det innebär att man får dubbel poäng på den omgången, och vi satsade på drinks.

Granteamet hade roligt åt oss när vi fick nio rätt på den, dvs 18 poäng. Trots detta så hamnade vi näst sist, men det var ju som sagt både roligt och överskottet gick till välgörande ändamål. Middagen som kom var endera fish and chips eller chicken and chips. Jag och Eva tog fisken, och det är jättegott. Jag gillar deras variant när man har vinäger på chipsen. Fungerar bra.

Lördag

Lördagsmorgonen bestod av att ge sig ut till butiken som säker god korv och bröd. Andrew och Sandy gillar dom och köpte bröd, och dom har även en liten kaffedel där man kan få kaffe, kakor och annat. Samt frukost om man är där tidig. Jag tog en varm croissant med frukt, Eva tog en full frukost, med scrambled egg, bacon, korv och blackpudding (blodpudding). Allt var jättegott utom blodpuddingen som Eva inte gillade. Sandy tog en omelett och Andrew tid en sausage roll, dvs en inlindad korv.

Sen bar det av att hämta Andrew bil som var färdig.

Efter det så åkte vi förbi affären. Jag och Eva tycker det är roligt att gången handla, det finns så mycket som inte finns hemma.

Vi hade fått soppa en av dagarna till lunch och jag hade valt mulligatony soup, om det är nån som kommer ihåg detta från grevinnan och betjänten på nyår, och det är typ en ganska stark curry soppa, och eftersom jag börjar bli lite trött på svenska soppor,mötte vi en hel del soppåsar till mej att ha till lunch.

Det blev också några pringels med smak som vi inte har hemma, några hans såser som vi inte heller sett hemma och lite chatny.

Sen hem till Much Hadham, och fixa huset lite. Det var några som skulle komma och titta på huset kl 14:30 så vi hjälpte till lite att fixa huset, plocka undan min dator etc, och sen tog jag och Eva en promenad genom lilla by. Det är roligt att se alla gamla hus. Andrew sa senare när jag frågade att i princip alla hus i byn är kulturminnesskyddade.

Senare på eftermiddagen var vi riktigt engelska,Mich hadde afternoon tea på eftermiddagen , scones, sylt och clotted cream. Mums.

Andrew bjöd på en god kyckling till kvällsmat med potatismos och rattatoui, och sen ost till efterrätt.

Mätta och nöjde var det bara att knoppa in för kvällen.

Söndag

Upp tidigt i ottan, planet hem gick 8:35 så vi borde vara på flyget senast 7 så vi gick upp kvart över fem, packade våra väskor och tog en kaffe innan det var dags att åka.

Både Sandy och Andrew följde med, och man får numera droppa av personer utanför terminalen vid Stansted, så det är ju smidigt.

Incheckning gic bra och nu hade vi ju fast track så det gick snabbare genom säkerhetskontrollen också. Ut till gatorna 40 – 50, även om gaten inte var utropad, men under alla år som jag har rest från Stansted, så har jag aldrig åkt från någon annan gate, så det var nog en ganska säker chansning. Vi tog lite frukost vid gate kafét, och snart så kom vår gate upp. Det var nr 44 mitt emot där vi satt, så vi knallade över.

Flyget hem var också händelselöst, och vi stoppade hos Lottie och Sören på vägen hem och lämnade av kläderna till barnen som blev jätteglada.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.