Nyår 2014/15

Då var det dags för nyår 2014/15. Julen är över och avklarad. Det är fortfarande så att Eva är sjuksyster mestadels av tiden, så jag försöker låta henne sova så mycket jag kan.och nyår över. Barnen var ju fortfarande i Thailand, så jag och Eva var fortfarande hundvakt för Svea, och i och med att Eva hade en hel del nattvak, så fick jag gå ut med Svea på morgonen och middagen.

Svea har ju hittills varit van vid att det är Eva som går ut med henne, och det har hänt flera gånger att när jag går upp på morgonen fört att duscha och åka till jobbet, så kommer hon upp med mej, buffar lite och vill bli kelad med en stund, men sen när hon vill gå ut så, trots att jag sitter och tar på mej kläderna, går hon till Evas sida på sängen och väcker henne fört att gå ut.

Men nu så börjar hon gå fram till mej och buffa och visa att hon vill gå ut. Så hon kanske lär sig att jag också kan gå ut med henne.

Nyårsafton

Vi startade nyårsafton med en lugn förmiddag, jag kollade mina mail, skev mina nyhetsinslag etc, precis som jag brukar göra och min kära maka fick sova.

På kvällen sen var det ju nyårskväll med Bingolotto, så trots att jag inte är någon jättevän av Bingolotto är det ganska bra artister, så vid hade två lotter. Som vanligt är man bara nån ifrån, men ingen vinst denna gång.

Givetvis så var det grevinnan och betjänten straxt före åtta, som man inte fick missa.

Och sen var det den sedvanliga nyårsklockorna på Skansen, och även om dom missade klockslaget lite, så störde det mej inte så mycket, även om många “rasade” i tidningarna och på nätet, dan efter.

Vi tittade lite på alla fyrverkerierna innan Eva fick åka ned och nattvakt igen.

Svea har inga problem med fyrverkerier. Hon titta upp lite om det kommer nån stor som hörs mycket, men annars så bryr hon sig inte mycket. Vår släktings syster, som också har en men han är jätte rädd för smällarna. Han satt och darrade inne i en av deras toaletter. Det är skönt att Svea inte har såna problem.

Så när Eva åkte gick jag med ned kort så Svea fick pinka lite, så man inte behövde upp så tidigt på morgonen.

Jag tittade lite på tre gringos innan jag nästan somnade i soffan, så det var lika bra att knoppa in.

Nyårsdagen

Eva kom hemmpå förmiddagen, så det var samma procedur, hon fick sova medans jag tog det lugnt, läste nyheter och postade, kollade post etc.

Inget speciellt vad det som vi skulle göra denna dagen, förutom att givetvis titta på Ivanhoo filmen som alltid visas på nyårs dagen.

2:a Januari

Sov gott och vaknade och gick upp och kollade med Eva hur det var. Då fick jag reda på att vår släkting hade gått bort på morgonen, runt 6.

Man kan säga vad man vill, och dom hade väl inte hade ett perfekt äktenskap under alla 50 år, men trots detta så fick hon gå bort hemma som hon ville, och hon dog i sin makes armar lugnt och stilla. Vad mer kan man begära.

Så Eva kom hem lite senare och fick sova igen, trots att hon är van vid vak och att personer går bort i jobbet blir det annorlunda när det är nån som är mycket närmare och personligt. Men min kära fru är start och klarade av det bra.

Lördag, söndag & måndag

Nu fick vi ett par lugna dagar. Vi var och handlade lite på lördagen, sen tog vi det bara lugnt. Vår släkting ville att hon skulle få ligga lite hemma innan dom kom och hämtade henne, så det var lugnt och stilla fram tills måndag.

På måndag så skulle dom komma och hämta vår släkting, fick vi gå upp ganska tidigt och åka ned. Det för att vara ett litet moraliskt stöd och för att Eva även skulle kunna hjälpa till lite och göra iordning vår släkting innan hon blev hämtad.

Kl 10 så kom dom och hämtade henna, och dom är mycket professionella och tog hand om henne jätte bra. Visst känns det att ta farväl lite, men det gick bra, ock vi stannade kvar lite och tog det lugnt och fikade lite innan vi åkte hem igen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.