Kustenbesök och saffranspannkaka

Då har man vart nere och kollat till kusten igen.

Det var ju en tid sen vi var nere och denna helgen hade Eva långledigt så vi sa att vi skulle åka ned och kolla att allt var väl. Det lär ju ta en del tid innan man kommer ned igen men jul och allt i vägen, så det kändes skönt att kolla att allt var ok.

Jag jobbade på fredagen så vi kunde inte åka på torsdagen, och Linn och Johan ville med också, så vi sa att vi försöker åka kl 2.

SÅ jag packade ihop och åkte hem och hämtade Eva, och sen bar det av och hämta upp Linn på Älvsjö station och sen ner till Södertälje. Johan hade tagit tåget in från Gnesta till Södertälje hamn. Så runt halv fyra bar det av vidare ned om Göteborg och kusten. Det var ganska mulet och grått och regnade en hel del på vägen men det rullade på och det var inte alls halt. Det gick saka ned mot 1 grad plus och sen vände det och gick uppåt och jag tror att det var uppe på 6 grader när vi kom ned till kusten.

Vi hoppade in och handlade lite på Torp som vanligt, och var framme straxt efter 9. LIte kallt som vanligt men jag drog upp värmen så att det skulle bli lite skönare. Men det är ju ingen ide att elda “för kråkorna” när man inte är där. Sen försökte jag starta TV’n. Zarahs platt tv som hon tog ned var helt svart och trots ett antal försök var det inget alls liv i det.

Så jag gav mej på nätverket. Det hade vart strömavbrott, så att brandväggen var nere och var tvungen att startar om. Och eftersom den vart igång ganska länge vill den checka diskarna, så det tar en LÅÅÅNG stund att få igång den. Men efter ett bra tag startade den snällt som den skulle och allt kom igång. Jag passade på att byta Wifi också eftersom den som vi hade där nere bråkade till och från, och en ny är inte så dyr. Om nån ska ned så får ni be om ett nytt lösenord. Nya nätverket heter “OA5n”.

Sen bar det av i säng och vila. Man blir lite trött av åkandet.

Lördag

På lördagen vaknade vi runt halv nio. På med kaffe direkt.

Och sen lite pill med datorn/ipad. Det är roligt att se att det inte bara jag och mina barn som är lite data-nördar utan även Evas lider lite av detta.

Efter en frukost åkte vi ut och tittade på olika saker runt om. Först åkte vi ned till badstranden och visade var vi brukar bara på sommaren. Sen åkte vi upp till Lotsutkiken. Och jösses vad det blåste. Men det håll upp i alla fall. Men trots det så såg man inte så långt, men det är imponerande i alla fall.

Sen bar det av ut till Lysekil och visade runt i staden. Vi började och bli kaffesugna, så vi åkte in på ett Kaffe och tog en fika där, innan vi drog vidare ut till Smögen.

Johan hade vart i Smögen och Lysekil tidigare men inte Linn så det var roligt att visa upp det, även om inte vädret var det bästa.

Jag tyckte att det var ganska mycket folk i Smögen trots att det var mitt i november och på restaurangen som är i början på Smögen bryggan, så var det ganska mycket folk. Men vi tog bara en kort promenad på bryggan. Det blåste som bara den och var inte alls skönt. Så vi åkte tillbaka till stugan.

Stannade kort på Coop i Brastad och handlade lite som vi behövde, bland annat mandlar, eftersom eva skulle göra Saffranspannkaka till kvällen. Vi stannade också och tog en meny på en av pizza ställena så vi kunde ringa och beställa senare.

Så efter en god pizza var det tv kväll (lördagsmys?) och Så mycket bättre med saffranspannkaka. Jag har aldrig provat detta tidigare, men det var jättegott.

Söndag

Då bar det av hem igen. Vi kom iväg ganska tidigt, runt 10 och tog en kort trip in i Trollhättan. Visade Linn och Johan fallen och var jag bodde en gång i tiden innan vi åkte vidare upp mot Kumla och Stockholm.

Stannade till kort hos Mjsan i Kumla och plockade upp lite post och sen vidare mot Gnesta. Vi var framme va kl 4 så vi han precis innan det hade blivit mörkt. Sen åkte jag vidare hem, via Coopforum i västberga där jag passade på att handla för veckan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.