Katastrof i norge och dom svenska partierna

Idag går väl allas tankar till Norge och alla de som drabbats så hårt av detta vansinniga, obegripliga terrordåd i vårt grannland.

Vi var själva på väg till att se sista Harry Potter filmen när vi hörde detta. Och eftersom vi är ganska nära norge kunde vi leta upp norska radion så vi fick lite nyheter direkt därifrån som kanske tog lite tid att få fram på svenska nyheter. När vi sen kom hem så var faktiskt twitter ganska interesant att se, om man nu kan kalla detta interesant.

Och på morgonen så får man mer chockande nyheter att 84 har blivit dödade på Utøya. Hemskt.

När jag tittade på twitter och lyssnade på nrk live sändning så kom det ett twitter om att bombmannen kan ha vart medlem i Norges motsvarighet till sverigedemokraterna. Detta ledde mej till att undra om hur raporterar svenska partier om detta. SÅ jag gick in på alla svenska riksdagspartiers hemsidor och kollade. Detta gjordes kl 10:40 på lördag den 23 juli 2011.

Vänsterpartiet.

vänsterpartiets hemsida så ser man nyheten om Norge som första delen.

Socialdemokraterna

socialdemokraternas hemsida så såg man det under Rubriken Senaste Nytt. Borde man inte haft lite dit att lägga in en nyhet mer än Almedalstalet?

Centerparetiet

centerpartiets hemsida så ligger detta överst på nyhetsdelen.

Folkpartiet

folkpartiets hemsida så ser man det inte ens vid första anblicken. Man måste scrolla ned en bit innan det dyker upp.

Moderaterna

moderaterna hemsida är det första nyheten, till och med dom 2 första.

Kristdemokraterna

Även på kristdemokraternas hemsida är detta hemska huvudnyheterna.

Sverigedemokaterna

På sverigedemokraternas hemsida finns det inte ett ord om tragedin i Norge. Varför? Nog borde man ha haft tid till att uppdatera sin sida med nåt?

Detta var mina tanka som slog mej när jag såg detta. Man bör tänka på vad som finns överst på sidan. Man ska kanske till och med ha en “tragedi” sida som tar bort en del annat mindre interesant och som kan visa en sån här katastrofnyhet utan för mycket annat partipolitiskt meddelande runt om kring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.