Bra och dålig söndag och måndag

I Söndags var det dags för att flyyta dom sista sakerna från Suregard i Uppsala. Zarah och Robert skulle hjälpa till och en av deras kompisar (Stefan) skulle hjälpa till också.

Dagen startade med att dom skulle åka och hämta den stora kärran som dom hade bokat.

När dom kom till macken så hade dom redan hyrt ut den till en annan person och givetvis så hade dom ingen stor kärra kvar nu.

Zarah ringde mej på vägen in till stan och jag gjorde mej beredd att åka upp till Uppsala för att hyra kärra. Planen var från början att jag skulle slippa och åka upp till Uppsala men det slapp jag inte som sagt.

Sen fick Zarahs bil fel och sen hoppade och tände dåligt. Så medan jag var på väg upp till Uppsala så pratade hon med Malin och gjorde upp att hon skulle få låna hennes bil. Sagt och gjort. Vi pkte till Shuregard och killarna startade och last ned det sista som var kvar i förådet, medans jag och Zarah åkte ned till 4 mackar och hyrde en kärra.

Tillbaka till shuregard och packade kärran full med sakerna. Detta tog inte så lång tid och eftersom jag glömde källarnycklarna så åkte jag ned till mej i Stockholm medans dom andra tog sig långsamt ned mot Stockholm med släpet.

När jag nästan var hemma så ringde Zarah igen. “Du måste komma och hämta upp oss” sa hon till mej, och förklarade att volvon som hon körde med var så nedlastad att den tog i backen när dom körde. Så det var bara att häma upp nycklarna och sen tillbaka upp mot Uppsala.

Vi tog loss deras bil från släpet och kopplade på min. Och höll på att inte få dit kabeln till ljusen. Tydligen så hade jag vart på nån sten nån gång så att plåten som den satt på hade böjt sig. Efter mycket om och men så fick vi det den, men man undrade ju vad som mer skulle kunna gå åt skogen denna dag.

Hur som helst så tog det inte lång tid för pojkarna att lasta ut och få in allt i källaren.

Vi kopplade loss vagnen från min bil och tillbaka till Zarahs och dom kunde åka tillbaka till Uppsala och jag hem till mej.

Tack så mycket Zarah, Robert och Stefan för all hjälp.

Måndag

Efter jobbet i måndags avd det dags att åka upp till Uppsala och skriva om avtalet med Shuregard. Jag var ju ganska sen med att säga upp det så då var dom hyggliga och skrive om det  sista månaden – till det minstal förådet – så blir det mindre i alla fall.

Så jag åkte upp och skrev om det och var påväg ned till Stockholm igen.

Och det tog nästan 2 timamr genom Stockholm. Dels så var det en olycka med en lastbil på essingeleden. Detta är ju jobbigt men man kan ju inte planera detta.

Dock så borde den personen som planerade och körde en sor segelbåt genom hela stan mellan 5 och 6 en vardagseftermiddag skjutas tycker jag. Detta drog ju på sig ofantliga köer eftersom folk inte kunde köra förbi. Kan man planera en sämre tid att göra detta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.