Besök på södersjukhuset

Idag har man vart både hos tandläkaren och sen på södersjukhuset.

Det startade med att jag åkte till tandläkaren och fick det sista av tandstenen borttagen och putsad och fin. Jag tror att alla mentoltabeltter som jag käkat för att hålla halsen igpn har gjort det, men annars var det bar och inga hål eller så.

Sen på eftermiddagen vad det dags för första besöket på Södersjukhuset för min eventuella Gastric Bypass operation. Det var en gjupp på ca 15 personer där med varierande rundhet och varierande tid i kön också. Jag har ju nu stått i kör i 1 och 1/2 år och har ju haft en hel del tid att faktiskt komma till rätta med att det ska göras. Men en del andra var inte lika säkra tydligen. Hur som helst så var det först en information med sjuksjöterskan och dietisten som pratade om hur det hela går till och vad som ska göras för och efter operation med mera.

I princip är detta vad som ska ske:

2-3 veckor före får man starta med en nutrilett diet, dels för att gå ned lite men mest för att minska levern eftersom den annars kan vara ivägen.

Sen är det en operation på ca 1-2 timmar, upp på upvakning och sen upp efter 2 timmar. Dom första 2 dagarna får man stanna på sjukhuset men sen bär det av hem.

Första 3 vckorna är det flytande diet för att såren ska läka inne i en som dom ska. Sen är det 3 veckor med puremat. Fortfarande för att det ska läka så bra som möjligt.

Sen är det mer eller mindre vanligt som gäller, men med skillnaden att man bara kan äta lite och måste äta 3 riktiga måloch 3 mellanmål eller så i fortsättningen. Och att man behöver mineral och vitamintabletter för resten av livet.

Dom gick också igenom alla risker och vad som kan hända och det är väldigt lite. Tydligen så har dom bara haft 2 dödsfall under alla år och 1 berodde på att personen levde på kola och chips före operationen och fortsatte med samma efter. Och den andra berodde på en infektion som slog till. Så det verkar ganska säkert trots allt. Det är ju viserligen kirurgi men som sagt – ganska bra utsikter.

Så nu ska jag bara vänta och se om det blir på södersjukhuset eller ett av dom andra. Söder sjukhuset gör egentligen bara operationer upp till ett BMI på 55 och jag har 57 men dom skulel kolla och se om dom skulle ta det i alla fall eller om det blir danderyd (tror jag det andra var).

Om det blir södersjukhuset kan det ev bli operation före jul redan. SÅ då blir det en soppa jul 😀

One thought on “Besök på södersjukhuset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.