Sportlov 2010

Då har man klarat av detta årets sportlov.

Det hela startade förre onsdagen med dels inspektion av lägenheten. Man har ju byggt om avloppsstammar etc i huset, och nu var det dags för besiktning. Efter det så hade jag telefonstyrelsemöte med registrars.se så man var inte klar att åka från stockholm förän vid 3 tiden.

Upp till uppsala och hämta upp först David, sen Ylva och Irmelie och Jessice. Sen bar det av upp till Lidel i tierp där vi träffade Zarah och Robert. Dom kom ju direkt hemifrån upp dit, då det var snabbare för dom att åka dit. Det var ganska trångt i bilen på vägen dit men vi kunde ju lasta om där.

Sen bar det av uppåt Vemdalen. Vi hade bestämt oss för att åka kustvägen upp till Huddiskvall och sen in mot vemdalen. Det är inte närmaste vägen men defenetift den bästa. Vi stannade i Iggesund och gick in på en pizzeria och tog lite mat. Sen bar det av vidare. In på väg 84 mot Ljusdal. Smabbt stopp på macken i Ljusdal och sen vidare mot Vemdalen. Vi tog bakvägen över rätansnbyn till Vemdalsskavet. Detta är defenetift den bästa vägen. Bara de sista 3 milen eller så som är mindre vägar så det går smidigt. Vi var framme straxt efter 12 så det var inte så farligt. Lite upppackning och planering och sen bar det av i säng.

Fredagen var en slö start på veckan här uppe. Vi packade upp och installerade oss. Det var problem med att få upp bakdörren så vi tog in madrasser etc från uthuset och sen sov Ylva och Irmelie hos mej så det fungerade ganska bra. Zarah och Robert hade gjort potatisgratäng som vi hade till middag med unsstekt kyckling.

På fredagen bar det va ned till Kararinabacken i klövsjö. Hyra skidor till Ime och ordna skidskola och liftkort till alla som skulle åka. Tyvärr så var det bara skidskola som startade på möndagen så det fick bara bli 3 dagar för imme denna gången. Alla okte först lite i barnbacken med Imme och sen tog dom stora och åkte upp i den stpra backen. Jag Ylva och Zarah var kvar med Imme i barnbacken en stund tills hon tröttnade och vi åkte hem. Ylva lagade spaketti och köttfärssås och vi hade en skön lväll framför tv’n med bland annat Stargate Universe. Jag har lyckats och få nästan hela familjen lite SciFi tokiga – haha.

På lördagen åkte Zarah och Robert till sina kompisar som flyttat upp från Uppsala till Huddiksvall och dom blev så sena att dom sov över där.Jag och ylva tog imme ned till Vemdlaskavet och hon fick åka i barnbacken där. Dom har en ny variant på lift med ett gummiband som fungerar nästan som en  rulltrappa eller vad man ska förklara det som. Detta var bra för imme för det är bara att åka på och åka med upp i backen. Den går i snabb promenadtakt som man kan gå brevid om man inte åker med – vilket man kan göra. Sen hade dom en häst och släde som imme ville åka så ylva och hon tig en tur med den. När vi kom hem så Jessice fixade fiskpinnar och potatis till middag och vi spenderade kvällen med att titta på bland annat Melodifestivalen.

På söndag var alla ganska trötta och vi tog en slö och långsam start på dagen. Zarah och Robert kom hem vid 2 tiden och då åkte vi ned till baken igen – även dänna gåpng åkte vi till Vemdalsskavet. Så nu fick Zarah också oka med på den där gummibands liften. Imme blev ganska sur för hon ville åka häst och släde igen. Men den fanns inte där på söndag men hon blev arg i alla fall – hon ville ju åka 🙂

Få kvällen lagade Robert till Ungsbakad falukorv och potatismos.

På måndag var det dags att gå upp tidigt. Jag ställde klocka på 6:30 för att ha tid till att dricka kaffe och startar långsamt och som vanligt vakande jga 10 minuter föra klockan. Efter att ha vaknat, druckit kaffe och fått i mej frukost bar det av ned till Immes första skidskola. Det var snögubbarna i år också. Så dom starade i lilla skidbacken och hon är jätteduktig. Om det går för långsamt i backen så hoppar hon och vill få mer fart.  David och Robert vad upp och åkte i stora backen efter imme hade vart på skidskolan. Dagen var en härigt solig dag och Zarah och jessice satt och solade på framsidans balkongoch somnade till och med i solen. David gjorde en jättegod soppa på grönsaker och med en del av korven vi hade kvar sen luncherna, tillsammans med nybakt bröd.

På tisdagen var det upp lka tidigt och ned till skidskolan. Imme kan nu ploga, nej glasstruten kallar dom det för numera. Och svända och stoppa så det går jättebra. Hon är dock inte riktigt säker på sig själv änne så lärarna får åka med henne i liften. Men det blir nog att gå i nästa klass upp nästa år. Robert hade ont i foten eftersom han hade slått i fotknälen eller stukat den lite dan före så han var lite svullen och ville inte åka så det var en ganska lugn dag. Vi åkte ned till Vemdalen och gick på deras lilla pizzeria/grillbar och åt middag så vi slapp laga mat och diska den här dan.

På onsdag var det upp tidigt. Detta var ju sista dagen, men imme hade skidskola i dag också. Och nu kan hon åka själv i knappliften utan problem. Det var nog bara självkänslan att hon kunde som behövdes. Dom hade i alla fall jätteroligt, och som avslutning på skidskolan fick hon ett diplom och 2 små kexchoklad.  Jag vet inte vilket som var mest uppskattat men hon skulle i alla fall ta hem en av kexchokladen och vida för pappa. stolt var hon i alla fall. Jag hade pckat klart redan på morgonen, så när vi kom hem var den mest diskning och lite plockande för mej, och att packa bilarna.

Vi kom i väl straxt efter 12 och tog samma väg hem igen. Stoppade på en annan pizzeria/resturan i Iggesund och denna var om möjligt ännu bättre. Vi tid File Black adn White alla utom Imme sm fick köttbullar och potatismos och jessice som tod en file oscar och robert som tg spagetti carbonarea tror jag det var. Vi kte ned till tierp och bytte plats i bilarna igen. Det var ju ingen anledning för Zarah och Robert att åka med in till Uppsala om dom kunde undvika det så alla fick sitta lite trångt från Tierp till Uppsala.

Själv var jag sen hemma runt halv 10 efter att ha lämnat av alla barnen etc. Det blev jätteskönt att sova i sin egen säng den här natten.

Men hur som helt. En under bar vecka med alla barnen och barnbar. Nästa år blir det ju ett barnbarn till men den r nog lite för lite att starta och åka skidor så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.