Hosta och “The Lost Symbol”

Nu har jag varit hemma i 2 dagar och ska vara hemma i dag också. Det känns bättre men man hostar fortfarande lite. Men nu får det räcka och i morgon är planen att vara tillbaka och jobba. Jag har ju jobb som jag kan göra hemifrån så man är inte helt utan jobb i alla fall.

Men mer tid för annat har det ju varit, och före jul så skaffade jag Dan Browns nya bok “The Lost Symbol”. Jag har inte haft tid att lyssna på den men i Söndags så startade jag. Och i går kväll var jag klar. Den var nästan så bra att man inte kunde lägga ifrån sig den.

Jag har läst alla Dan Browns böcker och tyckte i början att dom var helt suveräna. Men efter några av dom så tyckte jag att man såg lite samma mönster i böckerna.

Han hade en förmåga att skriva lite i samma spår. Det som mest var irriterande var att han ofta hade en person som man först trodde var en av dom goda personerna som sen blev “the mastermind” bakom det hela. Och detta förekom i flera böcker – I änglar och demoner var det en av prästerna, i Da Vinci Koden var det den gamle mannen och så var det i flera.

Detta gjorde att jag förväntade mej samma twist i denna bok, men jag måste säga att jag är positivt överraskad och detta inte kom fram i denna. Så boken var mycket njutbar och jag kan stark rekommendera den till alla som gillar mysterier, deckare eller symbolik eller bara bra fiktion.

Som vanligt har Dan tagit ett antal riktiga saker och blandat in detta i storien och det fungerar underbart och jag kunde inte låta bli och surfa lite på nätet och titta på platser och bilder som dom pratar om i boken och en hel del av detta finns givetvis i verkligheten. Det är ju en del i hans författarskap.

Så om ni inte läst boken – gör det – men en varning – ni kanske inte kan lägga ifrån er boken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.