Pingviner behöver ingen navigator!

I går var jag ute och flyttade på bilen (det är städdag/plogdag hos oss på tisdagar) och jag hade bilen parkerad lite bort där dom har städ/plogdag på onsdagar, så jag var tvungen att ge mej ut i kylan.

Jag hade också tänkt mej lite grillad kyckling till kvällen men den jag köpte hade datumen gått ut på så den fick jag slänga. Jag är ganska liberal med att tolka sista förbrukningsdatum utom när det gäller kyckling. Den kan man ju bli så dålig av. Så det blev en liten tripp till affären. Handlade lite grillat och på vägen ut tänkte jag att jag går förbi och kolla vilka navigatorer dom har på OnOff.

Jag vill ha en navigator av 1 anledning och det är att få varningar om fartkameror. Så givetvis ska den uppdatera detta, så mina önskemål är:

  • Varning för fartkameror
  • Uppdatering av fartkameror
  • Gärna uppdatering via radio om hinder
  • Och skall fungera med linux

Och det flesta sakerna var inga problem utom detta lilla att jag vill köra linux. Ingen av navigatorerna fungerar med Linux.

Tomtom är extra interesant för maskinen i sig själv kör ett linuxsystem, dom har till och med publicera tos’et eller kerneln som open source, men att köra uppdaterings programmen på linux – inte.

Så för nu är det inte möjligt för mej att skaffa en verkar det som. Jag får väl leta mera. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.