En vecka i england

Som alla har sett så har jag inte postat något på nära en vecka. Detta beror på att jag har varit fullt upptagen med att vara ut på en resa. Min kollega Andrew hade sin födelsedag och jag, som jag brukar, åkte över och besökte honom.

Torsdag den 11/9

Detta var resdagen. Jag fög från Stockholm Väst, dvs Västerås flygplats och det tog mycket längre tid att åka din än vad jag hade räknat med. Detta var första gången som jag åkte dit direkt från lägenheten i farsta, och det tog 1 1/2 timme att åka dit så jag var ganska sen men det var inte allt för lång kö. Utan det som tog tid var att gå genom säkerhetskontrollen. Andrew hade sagt till mej att han ville ha Läckerol Special eftersom dom dels är sockerfria och han gillade dom så jag gick förbi “taxfree” shopen och köpte några på vägen.

Det är internsant att se hur lite folk läser skyltar. Ovanför utgången så står det klart och tydligt, med bilder och allt att “Priority boarding” ska köa till vänster och andra till höger. Jag var den enda som stog i kön för priority boarding.

Efter en händelselös resa var vi framme i Stanstead och landade 10 minuter före tiden. Kom in och ringde till Andrew. Han bor bara ca 10 minuter från flygplatsen med bil så vi brukar göra så att jag ringer precis som man har kommit in i terminalen. Och när jag har fått mina väskor och gått igenom tull och passkontroll och allt så brukar han nästan vara framme. Fungerar bra.

På vägen hem så åkte vi till en del olika “hardware” affärer för att försöka köpa en del till hans dörrkarm till det lilla kontoret. Den hade helt ruttnat och behövde bytas längst ned. Men ingen av affärerna hade något som passade så Andrew fick köpa en hel karm. Vidare hem till jimmy (Andrew pappa) som var hemma och väntade på oss. Jag hade inte ätit något riktigt eftersom jag var sen till flygplatsen så Andrew tog fram en hemgjord curry som han gjort några dagar tidigare och ris. Den var jättestark och jag gillar det men stackars Jimmy höll nästan på att avlida eftersom han inte är van vid så stark mat.

Fredag den 12:e

På fredagsen så startade vi med att kolla på dörrkarmen och konstaterade att Andrew hade köpt fel storlek så han fick ge sig in till Harlow igen för att byta. Jag stannade kvar och jobbade lite medan han och Jimmy åkte in. Eftersom det var Andrews födelsedag så åkte vi in till Water Gardens i Harlow och gick på China Restaurangen som har en underbar buffe. Förra gången så var Andrews syster och hennes 2 barn med och patrik gick och tog om minst 4 ggr efter det att alla hade slutat. Men är det buffe så är det. Denna gång var det bara jag, Andrew ch Jimmy men maten vara lika god som vanligt.

Lördag den 13:e

Dagen för grillning. Idag var det stora grilldagen. Andrew brukar ju ha ett gigantiskt grillparty varje år men i år var han trött på att bjuda en massa folk som aldrig bjöd igen. Så i år var det ett litet party bara. Och det blev ännu mindre genom att Phil och Kerry som brukar vara med var och vandrade i bergen i Italien, och David var på Liberal Democrats årliga stora konvent så dom kom inte heller. Så det blev bara jag, Andrew och Jimmy och andrews kompis Neil och familj så vi vara bara 6 personer. Men vädret var underbart och vi hade en trevlig eftermiddag med grillning och samtal.

Söndag den 14:a

På söndagen startade Jimmy med att byta ut dörrkarmen. Dom fick dels korta av den lite eftersom den inte passade helt i dörröpningen och dom ville inte byta dörr, så det vara bara att gör karmen marginellt lite smalare så att den passade. Men Andrew har en uppsjö med olika verktyg och givetvis så hade han en elhyvel som kunde klara av jobbet.

Efter dagens jobb så hadde jag lovat Andrew att ta med honom på Catherine Wheel. Detta är en pub i Albury och är lite mer finare. Vi åkte dit runt 6 tiden men när vi kom dit så hade dom slutat med maten. Dom gjorde bara mat fram till 6 på söndagen. Konstigt. Men vi drog vidare tillbaka till Much Hadham och puben The Bull. Det var första gången jag var på den trots alla mina resor till Andrew. God mat och bra service. Det enda konstiga var att dom inte gjorde förätter på söndag. Dessa konstiga engelsmän.

Måndag den 15:a

Tillbaka till mer vanligt jobb. En av anledningarna till att åka över till Andrew var att jobba med ett nytt webregistreringssystem, eller uppgradering av vårt gamla. Och det är enklare att få ut information ur Andrew när man sitter i samma kontor även om det inte är helt enkelt. Jimmy åkte vidare ned till sin bror i Southhamton, så nu var det bara jag och Andrew.

Tisdag den 16:e

Ytterligare en ganska händelselös dag med mera jobb.

Onsdag den 17:e

Eftersom vi inte kunde äta på Catherine Wheel i söndags så gjorde vi ett nytt försök idag. Phil och Kerry var tillbaka från sin resa till Italien så dom anslöt och vi åkte till pubben. Det var definitivt en mera “upmarket” pub och det finns tydligen en hel del ganska exklusiva husområde i Albury runt om kring där och det märktes på pubben.

Vi hadde en bra middag men den stakars servitrisen hade det inte lätt. Hon misslyckades med något varje rätt. Vid förätten så tyckte vi det var ganska roligt för Andrew och Phil beställde samma – en grekisk förätt. Och jag och Kerry beställde samma – stekta champinjoner med vitlöksdressing men hon missade att jag skulle ha en också så hon kom bara ut med 3 förätter. Givetvis ganska fort fixat men klart en miss. Till varmrätten så beställde både jag och Andrew en snitsel – ja den hette något fancy men hon frågade oss vad vi ville ha till och både jag och Andrew beställde chips. Och ut kom hon med 2 talrikar och 4 små kokta potatisar. Så det vara bara att fixa till det också.

Nu var vi framme vid efterätten och Andrew beställde något och skulle ha grädde till och Phil som inte gillar grädde skulle ha glass till sin hallontårta, men givetvis så kom hon ut med Andrews efterätt med glass och Phils med grädde. För Andrew var det ju inga problem för han gillade glass också men för Phil var det värre så den fick hon byta. Efter en sån ganska dålig hantering tycker man ju att dom skulle vara extra observanta men efter att ha väntat jättelänge på att få “beställa” notan så kom det ingen och ville ta betalt på minst 30 minuter så vi tröttnade – gick till baren och betalade där. Behöver jag säga att dom inte fick någon dricks.

Torsdag den 18:e

Jag då var det sista dagen. Hemresa. Vi var och handlade lite på förmiddagen och tid en lunch på en Chinaresturang i Bishops Storford som Andrew brukar gå på på torsdagarna så vi gick dit och hade en trevlig lunch. Sen var det bara att packa ned datorn och ge mej iväg till flygplatsen. Flygresan hem vara lika ohändelserik som ut resan och efter lite bilresa vara man hemma.

Lägenheten var iskall eftersom jag inte hade skruvat upp elementen, och nu när jag gjorde det blev dom bara slite ljummna. Antagligen luftning som behövs och jag vet att jag hade en lyftningsnyckel men den hittar jag givetvis inte. Vi får ta det till på fredagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.