Vill du köra en IBM 390 hemma

Vill du köra en IBM 390 hemma. Nu kan man göra detta utan att ha en datahall i lägenheten. Det finns ett OPen-Sourec project som heter Hercules.. Detta emulerar en System/370, ESA/390, och z/Architecture Emulator.

Detta låter ju som en rolig sak men det har hänt en tråkig sak med denna. IBM försöker att stämma detta för patentintrång, och har raporterats på Slashdot.

Trots att IBM lovade 2005 att inte anvnda mer än 200 patent som man har mot olika Open-Source projekt, så verkar man nu har ändrat kursen lite. Man har tydligen skickat brev till TurboHrecules – ett företag som drivs av Roger Bowler om att man tycker att hercules gär intrång på mer än 150 olika patent.

Om nu IBM gör verklighet av detta så är det definitivt en ändring mor vad man tidigare har lovat. Hoppas att detta löser sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.