Båtupptagningshelg

Förra helgen vad det dags att avsluta sommaren. Vi skulle ned till kusten och ta in utemöbler, ta upp båten och klippa gräsmattan en sista gång.

Så jag hade tagit ledigt på efteriddagen och åkte hem från jobbet vid lunch.

Zarah och Mathias skulle med ned och hjälpa till, så dom skulle ta bilen ned till oss i Hökarängen och sen parkera bilen där, och åka med oss ned. Ingen anledning och ta 2 bilar ned om det inte behövdes.

Zarah blev lite sen på jobbet, men dom var nedre en stund efter 1 och vi drog iväg. Denna gången blev det vättern vägen, dvs förbi Jönköping. Och det var en strålande vacker dag. Vi stannade och rastade lite vid Brae Hus som vanligt och sen vidare. Handlade lite i Torp så vi hade mat till lördag och söndag morgon och sen hem till rixö.

Som vanligt var allt i ordning i huset när vi kom fram. Lite ruggigt blir det. Jag drar ju ned värmen lite när vi inte är där och det tar ett tag att få upp den. Men annars var det ok. Vi såg på Idol på kvällen och åt lite revbenspjäll till middag.

Lördag

På lördag var det upp och ta hand om båten först. Det var den näst sista helgen det var jour i båthamnen så vi var där straxt efter 10, och starade med att ösa båten. Den där automatiska pumpen gör att det blir mindre vatten än tidigare, men helt tommt blir det inte.

Sen startade vi båten, tog en sista tur runt RixeÖ och sen upp med den. Det var ganska gott om folk i båthamnen så vi fick hjälp att lägga den där vi skulle ha den.

Sen bar det av upp till Brastad och kolla om Raketservice var öppet så man kunde lämna in båtmotorn. Tyvärr så hade dom inte öppet, men vi får se om vi kan lämna in den senare för vinterförvaring, eller om det bara blir lite service. Just nu står den fint i pannrummet i alla fall. Jag hade glömt att köpa paprikapulver, eller rättare sagt, jag viste inte om vi hade det på kusten eller inte, så jag stuntade att köpa det på fredagen i torp. Men givetvis så hade vi inte det, utan jag fick hoppa in och köpa lite på coop i Brastad.

Sen bar det av hem. Jag, Zarah och Eva tog in utemöblerna och giller etc, medan Mathias glippte gräset.

Sen blev det tid för middag. Jag gjorde en Fläskgryta med kryddig smak som Majsan hade gett mej receptet på. Vi pratade om det nör jag gjorde min Sommerset kyckling förra helgen. Så jag tänkte att det kunde blir en bra sak att prova på nu när vi var lite mer än bara jag och Eva. Och den blev god.

Sen var det att ta det lungt framför tv'n. Det var premiär på Så Mycket Bättre, och idag var det Niklas Strömstedt som startade säsongen. Och som vanligt var det ett bra program.

Söndag

Hemfärd. Det var en lite bister morgon, men frosten liggande på gräsmattorna. Vi startade tidigt på morgonen. Jag packade bilen, och Eva städade av lite innan vi drog iväg. Vi tog samma väg tillbaka, dvs över Göteborg, Borås, Jönköping och sen hem till Stockholm.

Dom har ju byggt en ny förbifart runt Ulricehamn, och den var inte öppen när vi åkte ned, men vi pratade om att den nog inte var så lång tid kvar. Och se och häpna, nu var den öppen. Nu är det bara en lite bit mellan Ulricehamn och Jönköping som inte är motorväg.

Så nu är allt avklarat på kusten för denna sommar. Jag och Eva åker säkert ned och sätter upp julbelysning etc i november men annars så ska det klara sig ett tag nu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.