Andrews födelsedagsresa

Den 23 otober var det dags att åka över och hälsa på andrew i England. Andrews födelsedag var visserligen lite tidigare men det gick inte att få ihop kalendrarna så det blev denna veckan.

Denna gång åkte vi från Stockholm Väst, dvs Västerås, så vi drog iväg på morgonen, åkte via tumba eftersom Eva skulle in på Swedbank och vi visste att det fanns en där.

När vi var framme i Västerås var det lite folk där, men inte mycket så vi checkade in, och ställde oss i kön till säkerhetsgenomgången. Och det var lite i grevens tid. Straxt efter det så kom flygbussen och då blev det minsan kö så det räckte.

Men vi kom igenom ganska snabbt, gick igenom passkontrollen och satte oss och väntade. en halv timme innan avgången, så var det ett utrop i högtalarna.. Flyget var försenat. 2 timmar. Suck.

För oss var det ju inte stor problem mer än att det är tråkigt att sitta och vänta eftersom vår transport kommer när vi ringer efter den. Men det var ett antal barnfamiljer och jag antar att det fanns en del som skulle med andra flyg. Och dom får ju det inte så lätt.

Well – Vi kom fram, ringde Andrew och han kom och hämtade oss, så det gick bra. Efter lite middag på kvällen så var det bara att krypa till kojs.

Torsdag

På torsdagen vad det en trip in till London på agendan. Andrew skulle göra laserkirurgi på bägge ögonen, så Sandy körde in honom till tåger på morgonen, och sen skulle vi vänta på städarna och sen åka in till london och turista lite medans Andrew hade sin operation och sen åka hem med honom.

Det första som inte fungerade som tänkt var att städarna skulle komma kl tio, enligt tidigare uppgjort samtal. Men 8:30 ringde dom och ville komma in. Sandy var myket upprörd och i princip sa til dom att dom inte behövde komma om dom inte kunde hålla dom tiderna. Sen ringde Andrew ganksa tidigt och talade om att han skulle in tidigt på operation och skulle komma ut redan kl 12.

Så vi åkte in till Bishop Storford och tog tåget in till London och hämtade honom på Mayfield Eye Hospital. Han var dock lite trött och såg mycket dåligt, så vi struntade att vara turister och promenerade tillbaka från sjukhuset till stationen.

Vi stannade och tog lite lunch på en liten trevligt kinaresturang. Tydligen så var det ett universitetsområde, så dels var det massor med studenter och sen var det också massor med kineser, och det är väl bra betyg för en kinaresturang. Och maten var jättegod.

Sen bar det av hem med tåger och en lugn eftermiddag.

Fredag

På fredag vad det dags för shopping. Vi brukar ju åka till Matalan. Detta är en ganska stor kedja i England och vi brukar åka dit och handla till barnbarnen för dom har jättebilliga kläder där jämfört med i sverige.

Andrew förklarade att i England har dom ingen moms på barnkläder, så bara det gör ju 25% billigare. Och sen har dom en del roliga kläder. England verkar ligga lite före oss i sverige när det gäller vad som är populärt och att barnbarnen får nåt från england som nästa inte finns i sverige är ju lite häftigt.

Vi åkte vidare in i Bishop Sortford och gick på Marks and Spencers, och Eva fick en handväska av mej i födelsedagsprecent.

Sen bar de av hem och lugn eftermiddag. Sandy hade gjort en underbar Somerset chicken gryta på kvällen som var jättegod. Det är en gryta gjord med kyckling och cider, och sandy hade också i selleri som faktiskt var jättegod eftersom dom kokade sönder helt. Ett jättegott recept som vi säkert kommer att prova själva.

Lördag

Denna gång så lyckades vi. Andrew har många gånger pratat om Farmers Market men det har nästan aldrig passat ihop så vi har kunna vara med men denna gång var det samma lördag som vi var där.

Andrew gillar att åka dit och äta frukost. Jag var lite orolig för hur min lilla mage skulle klara detta. Men dom hade både full engelsk fruskost, dvs Ägg, Bacon, Korv, och Black pudding (blodpudding) som andrew tog, men jag ooch Sandy tog omellet. Jag en ost och Sandy en svamp. Eva tog en lite midre frukost med bara ägg och bacon. Och det fungerade bra.

Dom som hade frukost denna gång var ett nytt gäng och det tog en hel del tid att få vår mat. Den var jättegod när den väl kom men det tog som sagt väldigt lång tid. Sen gick vi runt och kollade lite. Dom har en hel del lokala köttproducenter, många lokala osthandlare och en hel del annat roligt. Det är helt klart ett ställe där byarna runt om kring kommer och man träffar vänner, pratar och handlar.

Efter detta åkte vi förbi farm shoppen där som har massor med god korv och vi handlade med oss lite hem.

Sen blev det en sväng förbi affären och handla lite och sen hem och ta det lugnt. På kvällen fick vi en annan gryta som Sandy hade gjort. Denna gång var det en grekisk gryta, som jag tyvärr inte kommer ihåg hamnet på men den var också mycket god.

Söndag

Visingsö

Visingsö

Sista dagen i england. VI vaknade ganska tidigt. Upp och ta sin medicin, packa alla väskor och göra oss klara. Andrew och Sandy skall vidare upp till Glasgow när dom lämnat oss på flygplatsen. Bara hem och hämta sina väskor, för Sandys bil har inte så mycket plats.

Andrews pappa Jimmy har vart lite dålig och lega inne på sjukhus där upp i nästan en vecka. Han svimmade och hade jättedåliga blodvärden, men efter en riktig genomgån så verkar det inte vara så farligt med honom. Sandy och Andrew skulle dock upp och besöka honom och ev ta med honom hem.

Så dom droppade av oss på flyglatsen och vi checkade in, gjorde lite shopping i taxfree – så mycket som man nu kan kalla detta taxfree när man åker innom EU.

Flyget var mycket ointeresant. Lungt och fridfullt, och ganska fint väder. Och resan hem gick också mycket lugnt.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.