En glad fördelsedag trots fredag den 13:e

Ja man kan väl säga att fredagen den 13 gav skäl för namnet. Tanken var att jag skulle åka ned till kusten och träffa resten av familjen som har varit nere på kusten och fixat till och öppnat stugan för sommaren. Jag skulle ju komma ned på torsdagen efter det att jag hade jobbat färdigt. Men detta skulle ske efter det att min kära frus bil hade blivit färdig.

Och gissa vad som hände, det är ju fredagen den 13:e. Småsak efter småsak var fel och kunde inte fixas. Delar som inte fanns till hands och anat. Stackars Stefan som lovade att bilen skulle vara klar. Det är ju inte hans fel att det drog ut på tiden.

Hur som helst, sent på fredagskvällen beslutade jag att jag väntar inte längre nu, utan tar tåget ned i morgonen (idag på morgonen). Gick in på SJ och bokade en biljett direkt online. Tidigaste som fanns som var ok var X2000 kl 8:10 som var framme i Göteborg kl 11:15 – inte illa. Bokade och beställde en taxi till kl 07:00 – bättre att vara ute i tid än för sent. När man ringer från en fast telefon så pratar man med Taxi Stockholms automatbokning – “tryck för 1 om du vill ha en bil till …”. Snabbt och enkelt.

Så det var bara och krypa till kojs och upp tidigt på morgonen.

Tack och lov så hade jag ju beställt taxin i tid eftersom dom hade fått för sig att bygga om mellan söder tunneln och centralen så där fick man sitta i 15 minuter och bara vänta. Men jag hade ju tid. Hämtade upp biljetterna från automaten och sen var det bara att vänta lite.

Tåget kom och det var en lugn och trevlig resa ned till Göteborg. Jag vet dock inte om de extra 89 kronorna för plusmenyn – detta innebar en helt OK frukost med Yoghurt, mackor med pålägg samt kaffe, juice och lite frukt – var värt det hela. Speciellt som om det ingår kaffe och juice tror jag i vanlig biljetten – Ja jag kostade på mej 1:a klass. Men det var trevligt, och man hinner ju läsa lite på vägen.

Zara skulle komma och hämta mej och efter en del väntande – hon hade inte kört till Centralen i Göteborg tidigare och man kan inte beskylla Göteborgs trafiknämnd för att skylta mycket om var centralen är. Om man kommer i Tingsdagstunneln så finns det inget som säger att man måste till höger efter tunneln och in till centrum – lite dålig. Ja sen var det vanlig väg tillbaka till stugan.

Väl framme i Munkedal var det tydligen invigning av den nya vägen förbi, eller i alla fall den nya bron så det var en hel del köer men det var bara att ta det lungt och köra sakta.

Äntligen nere och tillsammans med familjen igen.

Vi firade det hela med kaffe och tårta och jag fick 1 whiskey tunna med grants whiskey, en fin talisker 18 årig whiskey och en lite och personlig nummerskyllt. Tack alla.

Sen bar det ned och bada – första gången detta år. Det var varmt i vattnet och david, åsa, robert och elin badade.

Tack alla för en trevlig fördlsedag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.