Grand Canaria 2016 – Måndag

Då känns den nästan som lite nedräkning. Bara några dagar kvar på Grand Canaria.

Idag så är planen att vi ska åka upp till Las Palmas och titta i affärer lite. Vi letar inte efter något speciellt, utan mer bara att se affärerna där uppe och lite av Las Palmas.

2016-10-03-09-25-23Så efter en god frukost som vanligt packade vi bilen och åkte upp mot Las Palmas.

Det är lite roligt med vädret här på Grand Canaria.

På norra sidan där Las Palmas ligger kan det vara mulet och “dåligt” väder. Om man nu kan kalla bara 20 grader dåligt. Nere på sys/ost sidan där Puerto Rico ligger så är det nästan alltid sol. Det kan komma lite moln över bergen ibland med nästan aldrig regn.

Så på vägen hem var det mörka moln och kom till och med några droppar regn runt flygplatsen, men sen så nere på hotellet så sken solen nästan helt, men undantag för några små moln.

I Las Palmas så åkte vi till Tirana, huvudshoppinggatan i Las Palmas och parkerade i det stora parkeringsgaraget. Sen bar det av runt hörnet till gågatan och strosa.

2016-10-03-12-19-27Vi gick i princip från ena sidan ned till torget.

Det fanns alla möjliga affärer. Ganska många banker och en hel del optiker.

Vi skulle ju inte titta efter något speciellt utan bara gick och tittade.

Eva hittade HM och kunde inte låta bli att gå in och se om hon kunde hitta nåt, samt att kolla på hur priserna var här.

Jag tycker mej komma ihåg att när vi var här förut så var priserna mycket låga, jämfört med Sverige, men nu var dom visserligen lägre än hemma men inte så mycket. Om vi nu inte pratar om mark och sprit 🙂

Eva köpte kjol och blus och visst är det billigare än hemma.

2016-10-03-12-44-54Sen blev det lite lunch mitt på gågatan.

Vi tog en Ham and Cheese sandwich med var sin öl och latte.

Bredvid oss satt dom lokala fabröderna och pratade. Det kom mer och när vi var klara var dom väl ca 7 stycken runt sitt lilla bord. Man förstår ju inte vad dom säger men dom verkade samlas och ha det trevligt i alla fall.

Efter det så åkte vi igenom Las Palmas upp till stora stranden Las Canteras. Lite för att visa Eva den gamla delen av Las Palmas. Vi parkerade lite kort och tog en kort promenad och tittade lite på stranden.

2016-10-03-13-52-10

2016-10-03-13-52-28

Sen bar det av tillbaka till hotellet och lite sola på eftermiddagen.

Framåt kvällningen så ville vi ha lite indisk mat, och jag hade kollat lite på recensioner på nätet och det verkade som om flera av dom indiska nere i shoppingcentret fick väldigt goda omdömen. Så vi gick ned.

2016-10-04-11-02-14Eva hade sett en polisbil som hon ville ha till Loke, så vi gick runt lite tills vi hittade den. 11 € är ju inte så mycket. Det får bli lite andra saker till dom andra barnen på taxfree på flygplatsen.

Sen bar det av upp till våning 2. Nästan alla restauranger ligger på plan 2.

Och alla ha “inkastare” – hello sir, nice mexican meal. Special deal only for you.

Hur som helst så var vi på väg mot en av dom indiska när vi blev “haffade” av en inkastare på en annan restaurang. “Where are you from” – sverige – “Wait – my boss is from denmark – he speak swedish”. Och fram kom en fryntlig dansk och frågade om vi inte skulle äta hos dom. Nej sa jag – vi ska ta lite indisk.

Då ska ni gå över still stället där – och han pekade över på andra sidan. Det är samma ägare som den som ligger på denna sidan, men ärligt talat så är kocken där lite bättre.

Så vi knallade över – till “Happy Wally Indian Restaurant”. Och dom hade jättegod mat.

2016-10-03-19-43-29Jag tog räkor jalfresi och Eva tog Happy Wally Lam special. Och till det var sin öl – gigantisk.

Och sen lite fried rice till detta.

Och jag måste nog säga – precis som några andra recensioner på nätet – detta var bland det godaste Indiska jag har ätet.

Dels så lagar dom till den enligt den styrkan du vill ha, och vi bägge valde “mild”, och det var precis lagom. Man kände hettan från kryddorna, men det var inte så att det tog överhanden. Räkorna var perfekta och Evas lamm var så mört att det bara föll isär.

Och man fick papadams och såser till förrätt – detta ingick. Så om nån är i Puerto Rico, så kan jag starkt rekommendera detta.

Sen bar det av upp till hotellet med en taxi och avslutade dagen med en drink på balkongen.

God natt 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.