Till Visby

 Fredag den 10:e vad det dags att åka till Visby och hälsa på Eva och vara med på Linn’s bröllop på lördagen.

Eftersom jag var på kusten så hade vi bokat resan från Oskarshamn kl 11. Och när jag kollade förra veckan så skulle det tar 5 och en halv timme ned från kusten. Enligt min GPS.

Men när jag kollade på torsdagen så sa den att det var massor med vägarbete och att vägen mellan Borås och Jönköping var avstängs och att det skulle ta 7 timmr nu istället.

SÅ det var bara att gå upp tidigt. Jag satte klockan på 2 och som vanligt så vaknade jag lite före klockan. Trots att det var mitt i natten.

Packade och gjorde mej iordning och sa hej och hejdå till Patrik som kom iut sent på kvällen men fortfarande var uppe.

Så jag kom iväg stacts efter 2:30 på morgonen. Mörkt och lite kyligt.

Resan gick ganska bra och det var helt stängt mellan Borås och jönköping. Men eftersom det var så gott som helt utan trafik så gick det bra och jag var framme i Oskarshamn  redan kl 8.

Så det var gott om tid att vänta på färjan.

Insläppet startade kl 9:15 och sen var det bara att sitta och vänta på färjan i kön. Runt 10:30 kom färjan in från Visby och lastade av alla som kom med på båten och sen bar det av ombord.

Jag var näst först så jag hamade väldigt långt fram i båten.

Sen upp och hitta min vilstol på akterdäck.

Resan gick ganska fort och jag tillbringade min tid med att lyssna på ljudböcker och att titta på allt folk. Jag hade med mej bullar och mjölk som jag hade till mitt kaffe och med tanke på hur lite jag får i mej så räckte det väl till lunch.

Jag tror det var 680 personer eller så med så båten var inte alls full.

Väl framm i visby kl 14:00 så bar det av båten och sen in till hamnterminalen och hämtade upp Eva som väntade på mej.

Vi åkte in i Visby och hämtade hennes bagage och sen fortsatte vi in till värdshuset lindgården. Dom har en jättekänd resturan och också 8 rum som man kan hyra och ligger jättenära kyrkan mitt inne i stan så det var roligt att vi fick plats där.

När vi hade checkat in och fått parkeringbiljett och kommit på plats så rinde Linn och frågade om vi kunde hjälpa till med att hämta ostarna som dom ska ha till bröloopsfesten och ta med dom ut till bygdegården där den ska vara.

Och det var ju inga problem. Vi hade inte så mycket att göra på eftermiddagen och att hjälpa till så dom slapp en tripp in til Visby till var inga problem.

Så det var mer navigerande på dom små gränderna inne i Visby.

Efter det så gick vi in på resturangen och åt en god bit mat och lite gott vin.

Sen slocknade man ganska snabbt efter en lång dag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.