Evas dotter på besök

 En helg i mitten på juli kom Evas dotter med familj (Lottie, Sören, Alida och Elsa) ned till oss och hälsade på på kusten.

Dom skulle ned och hälsa på vänner i Göteborg och passade på att komma förbi här.

Torsdag

När dom kom ned på torsdagen så hade dom ju åkt hela dagen, så vi startade med att grilla.

Det var första gången jag på allvar använde nya, ja gamla men nya här nere, gasol grillen. Det är så mycket smidigare att bara tänga gasolen och sen grilla. Ingen vänta på att kolen ska bli grillbara och man kan enkelt justera värmen med gasol-brännarna. Vet faktiskt inte om det blir så mycket skillnad på att grilla över gasol som att grilla över kol.

Det blev grillad revbenspjäll  och grillad korv till barnen. Jag gjorde min gosa grillsås och använde den till att pensla och grilla revbenen i.

Fredag

På fredag var det sags att ta en tur ut till smögen.

Vi åt frukost som vanligt på morgonen och sen när vi var klara så bar det av  ut till Smögen och Smögenbryggan.

Vi tog en tur upp till lotsutkiken och visade havsbandet först.

Som vanligt när det är fint väder är utsikten där uppe helt suverän.

Sen bar det av ut till smögen.

Det var mycket bilar som vanligt men jag vet ju att det brukar finnas plats skolgården och även om det kostar några kronor så kan det vara ganska ok när man inte kan hitta plats på annat ställe.

Vi startade med att ta en lunch på resturangen som ligger precis på början på bryggan.

jag tog dagen fisk som var kummel och den var jättegod även om servitrisen var ganska förvånad när jag bad om en barnpotion.

Eva, Lottie och Sören tog räckmacka och den var helt enorm. Massor med räkor.

Måste säga att både Alida och Elsa var jättebra och satt och åt jättebra. Inget bråka alls, till skillnad från vara grannar vid bordet bredvid som gnällde och tjatade (läs skrika) en hel del. Men inte Alida och Elsa.

Sen bar det av ut och gå på bryggan.

Bland annat blev det glass längre fram efter det att vi hade gått en del.

Som vanligt var det en hel del folk på bryggan och det var fullt med båtar som låg där.

Jag är inte helt säker på att jag skulle uppskatta att ha en båt och sen ligag i hamn med folk runt omkring mej hela tiden. Och jag skulle ha en stor båt så vill jag mestadels åka ut och vara i naturen och hamnar är ju bara om man måste, som när vi åkte genom göta kanal. Då kan man ju inte göra annat.

Men om man är ute i kusten och åker så borde man väl tillbringa tiden i en naturhamn. Men det är jag, och var jag tycker 🙂

När vi gick på bryggan så kom Alidas lilla hand och höll mej i handen en stund. Så så farlig är jag tydligen inte.

Sen handlade vi lite räkor för det är ju nästan ett måste när man är på smögen.

Det bar av hemåt och sen gjorde vi en härlig middag.

Massor med räkor och Lottie och Sören köpte olika aolis, samt att jag gjorde min Thousand Island dressing. Den var uppskattad tror jag och är jätteenkel att göra.

På kvällen så tittade vi på tv och tog det lugen. Elsa sa god natt men jag fick inte en riktig godnatt kram men hon backad fram mot mej så jag kunde ge henne en i alla fall. Rolig liten parvel.

Lördag

På lördagen bar det av för familjen vidare ned till Göteborg. Dom åkte på förmiddagen för att vara på plats ganska tidigt på dagen så dom kunde göra Göteborg ordentligt.

Det var jätteroligt att träffa dom lite mer. Jag har ju hittills bara sagt hej till dom hemma hos dom när jag har hämtat Eva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.