En torsdag på Grönan

Jaha – nu har vi gjort Grönan osäker. Zarah och Ylva kom med efter det att dom hade hämtat Irmelie från dagis. Vi startade med att titta lite på min lägenhet eftersom Zarah inte hade sett den nya lägenheten och Ylva inte hade vart här sen jag fick lite mer i ordning. Ja fortfarande är det lådor över allt men det blir bättre och bättre.

Sen tog vi en sväng till banken i Farsta centrum för jag var tvungen att fixa en sak där och så tig vi en kvick lunch på MacDonalds där också. Sen bar det av ned till Grönan. Vi parkerade vid slussen och tog djurgårdsfärjan över dit. Löste biljetter och sen var vi inne.

Det var ganska lugn inne på området eftersom det var mitt i veckan, men nästan alla attraktioner var igång så det var helt OK. Irmes ögon var jättestora och hon ville åka allt. Framför allt dom stora bergodal banorna som hon givetvis inte fick åka. Men hon ville. Vi startade med att gå till dom Små Radiobilarna men hon var lite för kort. Jag tror att man var tvungen att vara 100 cm hög eller så och hon räckte inte riktigt upp ännu. Vi gick runt och tittade efter Lilla Pariserhjulet men det var flyttat och fanns inte nere vid vattnet som det var tidigare. Vi hittade dock en småbarns bilbana som gick lite upp och ned och den åkte irme 2 eller om det var 3 gånger. Med stra ögon och uppenbarligen jätteroad.

Nu var det dags för uppträdande och en glass skulle inte sitta fel. I alla fall inte om man hette Irmeli. Vi lite större tog en kaffe och donuts. Och givetvis precis till föreställingen så startade det att regna lite. VI tog skydd under ett tak där vi kunde både se föreställningen och dricka kaffet. Vår köra lilla imme är ett danstroll. När dom dansade och gjorde kullerbyttor och annat på scenen så dansade hon på samma sätet på vårt bord och slände sig i mammas knä. Ett rikgtigt charmtroll. Kan ju vara morfars genen som gör en extra svag.

Efter kaffepausen så gick vi mot nyckelpigan och farfarsbilarna. Efter ett kort besök på Bankomaten så stannade vi lite under taket vid ett av Chockladhjulen. Och Ylva och Zarah fick ta var sin lott. Och Zarah vann ett förstapris. 2.3 Kg plopp i en jättekartong. Roligt.

Sen bar det av till småbarns avdelningen. Den är ganska väl samlad runt dansbanan vid en av ingångarna och dör fans dels dom flygande elefanterna. Givetvis så ville Ireme åka den så där for dom runt och runt. Sen bar det av till Lilla Parisarhjulet. Zarah var fortfarande den som skulle åka med på allt så det blev en tur i Lilla Pariserhjulet för dom också. Tydligen så var den inte så rolig för att den gick lite långsamt.

Sen var det farfarsbilarna. Det blev 2 turer med den också. Och sen var det Karusellen. Två turer där också. Zarah har gått och blivit åksjuk på gamla dar så efter att ha åkt runt mer irme en bra stund var hon lite grön i ansiktet.

Som en sista det i dagen – Irme var ganska trött nu så var det Petson och Findus Huset. Alla 3 barnen gick in och tillbringade en lång stund med att utforksa allt tidligen. Sen var det bara att ta färjan tillbaka till slussen och ta bilen hem. Jag gissar på att Irme somande ganska gott på hemvägen men det får zarah berätta om.

Detta var en jätterolig dag och jag är glad att ylva och zara föreslog detta. Tack kära döttrar.

One thought on “En torsdag på Grönan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.