Gott Nytt år & Julpyssel

Ja det har varit ett tag sen jag skrev. Det har varit en hel del över jul med att möta barnen och vänner samt att efter det så var det massor att göra på jobbet. Men nu tar jag mig i kragen och skriver lite i alla fall.

Först. Jag tittade på “Its not easy being green” idag på morgonen. Det är säsong 2 och dom åker runt till andra och hjälper dom – lite tråkigt för det var ju just hur dom fick ordning på sin egen går som jag tyckte var interesant. Men hur som helst så var dom och besökte en familj där sonen var allergisk. Han tålde inte Mjölk produkter, laktos, gluten, fisk, kött, nötter och lite till. Så jag undrar vad kan man äta då. Ja grönsaker fungerar men var får man protein?

Julen 2008

Det sista jag skrev före jul var ju om julstämningen. Vad hände över jul då?

Dan före doppardan

På dan före doppardan så åkte jag upp till Östervåla och dottern Zarah och Robert. Jag kom iväg sent eftersom dom dj..a minnena krånglade och leveransen kom givetvis inte in eftersom dustin hade missat att skriva med port koden så jag fick åka till posten och hämta det efter 16. Men sen var det upp till dom i alla fall. Jag hämtade andra dottern Jessice vid filmstaden där hon köpte presentkort som julklappar till några, och sen åkte vi ut och hämtade en del saker hor före detta pojkvännen i Frötuna.

Rober stog i köket och fixade med julskinkan när vi kom dit. Vi tog det lugn och pratade och i stora drag hade en trevlig kväll. Zarah jobbade och kom hem runt 11. Dom hade fixat en uppblåsbar madrass som vi fixade till mej – den var helt ok att sova på. 105×200 och med nån typ av sammetsyta på toppen så att lakarna låg kvar. Trodde inte det skulle fungera för mej som snurrar så men det gjorde det i alla fall. Den var ganska hög – ca 80 cm eller så och man sov förvånansvärt bra.

Julafton

Efter att ha löst krisen i går kväll med kaffefiltren som inte fanns så startade jag dan med att göra kaffe – jag var först uppe om man inte räknar med zarah som startade och jobba redan kl 7. Efter lite kaffe lånade jag Internet pluppen och kopplade upp mej och fixade lite. Sen vaknade Robert. Vi tog frukost och packade in en del paket. Sen rimmade jag på en del av dom. När detta var klart åkte vi och handlade lite kort. Bland annat så hade dom marshaller så vi tände lite ute på infarten.

På morgonen så hade det snöat lite – bara ca 30 minuter men det gjorde att vi fick en vit jul och några mashaller som lyste upp för alla som kom var roligt. Zarah hämtade david och ylva på hemvägen från jobbet och var hemma run halv 3. Lagom i tid för att titta på Kalle Anka. Vad vore en jul utan detta. Sen fixade vi till det sista med julbordet och sen var det Julmiddag.

Varför ska man äta så mycket, det är altid samma sak vid jul. Man tar lite av varje men det blir för mycket i alla fall.

Efter att ha tagit igen oss lite tog vi julklappsudelningen. Ordningen blev ju lite fel, eftersom Zarah jobbade och vi ville ju inte missa Kalle så det fick bli lite annorlunda. Minsta dottern fick vara jultomte iår. Det verkade som om alla var glada och fick julklappar som man ville ha. Själv fick jag en mössa, CD skiva med ZZ Top, en flirtbok, 2 kokböcker, 2 jättegoda burkar med senap och en hembiosystem som skulle ha kommit men telia var lite långsamma så den kommer på nyåret. Allt var jättebra.

Sen var det prata och så en stund till det var dags att köra hem David och Ylva. Det tar en liten stund att åka men eftersom Zarah skulle upp och jobba på morgonen igen så gjorde jag det så hon fick ta igen sig lite.

Juldagen

Denna startade med att Zarah ska och jobba. Hennes klocka ringde rung 5:15 och jag vaknade. Som tur är kan jag ju somna om så det var inga problem. Massor med goda saker till frukost. Sen var det till att packa ned en del julklappar till och rimma. Vi ska ju till Roberts föräldrar och fira jul idag, och dom är dom som brukar rimma till allt. På vägen skulle vi släppa av Jessice hos föredetta pojkvännen så det blev lite stressigt till slut men vi kom iväg. Och kom till Harbo. Där kom jag på att min kaffekvarn och kaffe som jag tog med mej upp stog snygg och prydligt på köksbordet. Så det var bara att vända tillbaka.

Som tur var så var det lite trafik och allt flöt på så vi var där några minuter före Zarah i alla fall. Hela släkten var där och vi hade en jättetrevlig eftermiddag med god julmat och julklappar. Eftersom Vicke hade vart på lasarettet en del hel hade dom inte rimmat som dom brukar. Men det var roligt i alla fall, Vi hade lite roligt åt krestin som tydligen hade lite problem med Roberts lilla syster och att hon hade pojkvän nu. Det hette “och vän”. haha.

Sen bar det hem till mej. Borta bra och hemma bäst.

Annandag jul

NU var det tillbaka i selen igen. Servrarna som ag jobbade med ska till Filippinerna straxt före nyår så dom måste bli klara nu, så det vara bara att jobba på.

Mellandagar

Efter helgen så var det vanliga dagar igen. På lördagen åkte jag och handlade. Tack och lov var jag ute ganska tidigt och jag åkte inte till nåt ställe som hadde mellandagsrea. Tydligen så var det kaos på vissa ställen. Folk blir som tokiga på reor tydligen.

När handlingen var avklarad gjorde jag min egen julskinka. Jag köpte en lite före jul och nu var det dags att fixa till den. Den blev jättegod och med den djävulssenap som jag fick av Ylva i julklapp var den perfekt.

Sen var det bara att jobba med servrarna igen på söndagen och måndagen. Servrarna var i princip klara på måndags morgon så vi fixade upp hämtning av dem på eftermiddagen och jag startade och packa ihop dom.

Dom skulle hämtas mellan 13-16 men givetvis så kom dom redan 12:15, men jag hade bara svar att sätta på tejp på den sista lådan så det gick bra. Nu är dom på väg och det var skönt.

Sen var det bara att ägna sig åt Java. Jag har ett ganska långt jobb åt IIS som innebär att jag tar fram exempelkod för att jobba med epp mot dom i olika språk. Och perl och php är avklarat och jag jobbar med java delen nu. Man kan ju säga att det är lite bökigare. pilligt och mycket att ta hand om. Det blir mellandagarnas jobb.

Nyårsafton

Dagen startade med jobb. Fortfarande samma java. Det tar en hel del tid att få grepp om java och framför allt när det inte finns vettiga exempel där ute utan man får försöka få igång olika delar och i princip skriva nåt från grunden.

Men efter långa timmar med detta så var det dags för kvällen. Det hela startade riktigt med Grevinnan och betjänten. Utan denna klassiker vore det inte nyår. Sen var det lite blandat att titta på.

Dom har skutit smällare och annat sen runt 4 men kvart i 12 startade det riktigt. Eftersom jag bor så högt så har jag ju en strålande utsigt. 180 grader synfält runt hela södra förorterna runt Stockholm. Så jag tittade på fyrverkerier frän 12 till tjugo över och det var mer eller mindre smällar hela tiden. Inget behöv av att skicka upp egna.

Nyårsdagen

Jaha då har det blivit 2009. Man startar årt ganska lugnt med en del tv. Ja det är Ju Ivanho filmen sen hur många år tillbaka och sen vill man ju inte missa. Tog det ganska lung i övrigt och i princip sket i allt jobb. Kan vara skönt lite då och då. Det finns ju kvar på fredag.

Detta var allt om julen och nyår. Förhoppningsvis ska jag vara mer regelbunden ny ett tag i alla fall.

2 thoughts on “Gott Nytt år & Julpyssel

  1. Det låter ju som att ni hade en bra jul faktiskt.

    Och jag såg också de nya avsnitten av its not easy being green. Visst var det roligare att se hur de fixade upp sitt eget hus. Jag hade gärna velat se hur de fixar till det invändigt också för det var ju ganska skruttigt invändigt i huset och det finns säkert massor av miljövänliga målafärger osv. Ja ja, det blir nog en bra säsong i alla fall.

    God fortsättning på det nya året!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.