Kö under och efter midsommar

Så nu har man firat midsommar. En trevlig högtid men det verkar som om Sverige är ensam med att fira detta. Inte ens Danmark eller Norge verka ha ledigt och fira detta om vi gör. Hur som helst så är det en trevlig helg och firande med vänner och släckt.

Vi åkte ned till kusten på torsdagen och kom fram ganska sent. Det var ganska mycket trafik men det rullade på ganska bra.

Midsommar startade bra och vi planerade dagen och var och handlade inför dagen. Det var ganska mycket folk i Lysekil men det gick att ta dej fram i alla fall. Vi åkte runt lite och tittade på staden eftersom Stefan och Kajsa inte hade varit i Lysekil förut. Hem och starta med maten.

Anita, Pia och deras kompis Katrin hade kommit när vi var tillbaka så vi satt och pratade lite och åt lite mat. Katrin som är en duktig kock hade till och med bakar bröd och även om hon tyckte att det var lite misslyckat eftersom det inte jäste som hon ville så var det jättegott. Stefan lagade Jansons Frestelse och handrullade köttbullar, samt lagade råstekt potatis. Jag fixade revbensspjäll och grillade dom i ugnen eftersom vi inte helt litade på vädret. Susanne och barnen ordnade all matjesill och sallader samt jordgubbar och körsbär till efterätt. Pia och Anita och Kajsa grillade – ja det fungerade och regnade inte – samt ordnade mer sallad så bordet dignade av massor med god mat. Sen åt vi och hade det trevligt hela kvällen. Som avslutning så spelade vi TrivialPersuit men mitt lag vann inte men det var trevligt i alla fall.

På lördagen åkte vi in till Smögen och gick på bryggan och åt räkmackor och tittade i alla affärerna. Det var roligt att se allas min när vi åkte över bron från Kungshamn till Smögen. Vyn där är ganska mastig men man är ju lite van vid detta så man tänker inte på det men Kajsa och Stefan som inte hade varit där förut häpnade lite granna. Sen åkte vi in till Lysekil. Det var Crusing där och massor med bilar. Vi fick stå i kö ca 45 minuter bara för att komma ned till parkering. Sen gick vi in och tittade och gick runt bland alla amerikanare – ja det en del andra roliga fordon som en traktor och några små ww bubblor men jag antar att detta räknas till crusing också – i alla fall för dagen.

Och sen var midsommar slut. Söndagen ägnades åt att åka hem. Vi delade på oss eftersom vi skulel ha hem vår Husvagn så Susanne, Kajsa och Stefan tog den på släp och åkte. Jag och barnen fixade det sista i huset och stängde och låste och sen bar det iväg. Efter tankning i Uddevalla så pratade jag med Susanne och dom stog i köerna till färjan – det var nog fel väj att välja. Vi tog vägen via Munkedal och den nya motorvägen och en nya motorvägen förbi Munkedal är en gigantisk lättnad. Tidigare kunde man sitta i 2-3 timmar i kö in till Uddevalla men nu var det bara att köra, ja en lite kö var det vis Smögen avfarten där polisen var och dirigerade men annars var det bra.

Hela resan gick ganska bra men det var mycket trafik och givetvis mer kö vid Hummelsta. Det blir ine förän 2010 som nya motorvägen är klar där, och då ska det nästan vara motorväg hela vägen. Hurra.

Detta var allt om midsommar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.