Ölmässa 2009

I tosdags den 17:e var det dags för ölmässan igen. Som vanligt var det jag och min kompis Magnus Hasbo som gick och vi fick även sälskap av en gammal kolega, Magnus Holmström, från Omicrontiden. Vi möttes upp på slussen och efter lite letande hittade vi rätt buss som gick ut till Nacka Strand.

Det var lite kö när vi kom fram men eftersom Magnus hade fixat biljetter så vi kunde gå förbi kön och direkt in.

Och som vanligt var Nynäshamns ångbryggeri precis innanför dörrent så man startade med en god öl från dom. Det blev en Mysingen Midvinterbrygd, och sen följde en Sotholmen Stout. Som vanligt mycket goda, och jag tror att dom är en av mina favoriter. Helt klart.

Sen vandrade vi vidare. Nästa bryggeri vi ramlade på var Grebbestads bryggeri och jag och Holmström provade på deras lunator. Lite roligt ol för detta bryggs bara vid fullmånd – därav namnet, och jag tror att dom sa att det bara bryggs 1 gång om året. Tror dock inte att det finns på systemet – suck.

Kvällen fortsatte i detta stuk och jag tillbringade hela kvällen med att njutan av den ena stouten efter den andra, uppblandade med lite porter här och där. Det är fantastisk vad man kan njuta och hur många olika stouts det numera finns att prova på.

Några av höjdarna var från House of Ale c/o Oliver Twist, och dom hade flera amerikanska stouts som var underbara. XS Imperial Stout samt Chocolate Oak Aged Yeti Imperial Stout var 2 av dom som var mycket trevliga.

Framåt 11 var det dags att ta sig hem och jag och Holmström delade en taxi eftersom han bor i närheten av mej numer.

En helt underbar kväll.

2 thoughts on “Ölmässa 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.