Bara plus för Elgiganten

 Vi ska ju hyra ut vår sommarstuga (den lilla) under sommaren, både detta och nästa år. För att göra den så eftertraktad som möjligt, bytte vi dels golv i köket och skaffade ett nytt frys till lilla stugan. Jag tittade lite på olika och ett som skulle passa var en Matsui frys från elgiganten (MUF48W13E). Och detta hade dom hemma på Elgiganten i torp, så vi åkte dit och skaffade ett.

Elgiganten har ju till och med hemkörning och bortforsling av det gamla, så på onsdag veckan därpå kunde dom dels leverera det nya och ta med sig den gamla boxen och slänga den. För bara 200:-. Ett kap tyckte vi.

Det enda lite bökiga var ju att få ned det gamla frysen från vinden. Jag och Johan fick skriva ned handtaget i trappan för att få ned det. Men det gick med lite pill.

Och på onsdagen kom dom. Ringde 30 minuter ca innan och talad om att dom var påväg. Lämnade den nya och tog med den gamla. Perfect.

Förutom att det var fel, vi hade fått ett kyl istället för frys, så vi när vi packade upp den inne i lilla huset. Vad f-n…

Kollade på kvittot och där står det MUL48W13E i stället för MUL48W13E. Vad som hänt är att säljaren hade skrivit in fel, mellan det att vi gick från utställningen till kassan. Så jag ringde till Elgiganten och talad om vad som hänt. Centrala telefonsupporten tog alla uppgifter och och kontaktade affären i Uddevalla, men fick ingen kontakt. Så dom lämnade ett meddelande och bad dom att återkomma till mej.

Sen hände inget. Jag ringde tillbaka senare och höre om nåt hänt men inget. Detta var ju sista veckan där nere så jag ville verkligen ha det fixat innan vi skulle tillbaka till Stockholm igen. Dan där på ringde jag igen för att se men inget svar från butiken. Så jag packade in den nya kylen i bilen och åkte in till affären i torp.

När jag kom dit och berättade om mitt problem, så fick jag prata med säljaren som sa att han faktiskt precis hade startar och titta på mitt problem. OCh han förstog vad som hänt och vi startade och se vad vi kunde göra för att fixa det. Problemet var att den enda som dom hade kvar var utställningsexemplaret och att beställa ett nytt skulle ta några dagar, SÅ även om han var villig och fixa ned det så skulle det kunna köras ut på Måndagen. Och då var jag ju i Stockholm igen.

Vi kollade och det fanns närmast i Göreborg, och han var till och med OK med att jag skulle åka dit och även villig och betala lite för körningen. Men efter att ha kollat med det varuhuset så verkade det inte som dom hade några extra heller.

Så då sa han – “Ja vi brukar ju inte göra så här, men eftersom det är vårt fel så får du väl ta utställningsexemplaret”. Nice – så han hjälpte mej ut med den och så var det hela klart.

På det hela taget – ett mycket bra sätt att hantera kunder.

Så om ni ska köpa vitvaror kan jag definitivt rekommendera Elgiganten.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.