Gotland 2014 – Fredag

Idag är det sista fulla dagen på Gotland för denna gången. En lugn frukost och sen bar det av med till södra Gotland. Vi hade bestämt att vi skulle ned och titta på Hoburgsgubben och Gotlands södra udde.

Till en början så åkte vi ned mot södra Gotland via Visby. Ned via den lilla staden Burgsvik och hela vägen ned till besökscentret vid Hoburgsgubben. Detta ligger i ett naturreservat tror jag för att bevara naturen där, och det känns ganska ödsligt. Hela Gotland är ju ganska tätt befolkat med hus och stugor över allt. Och att sen se ett område som det här, utan befolkning känns lite konstigt.

Vi stannade på parkeringen och gick ned försatt titta på Hoburgsgubben. Den är inte helt lätt att se, och man måste stå i en viss vinkel exakt för att man skall kunna se konturen av gubben. Tydligen så pågår det även nån form av tävling bland ungdomar eller om det var militären om att måla gubbens näsa varje år, så ibland är den enklare att se.


Efter promenaden bar det av ned till Burgsvik. Vi startade med att åka ned till hamnen och titta. Det var faktiskt en del där som badade, men det kändes väldigt kallt för det, även om vädret var bra. Nu var det lunchtid så vi stannade till och gick in på en resturang där som. Jag trodde skulle ha bakad potatis, men det var vanliga lunchrätter i alla fall.

Vi blev placerad, dock våra bestick, gjorde vår beställning och fick dricka. Och sen hände. Absolut ingenting. Det komgäster till borde bredvid oss, beställde och fick sin mat. Inget till oss. Efter 45 minuter så tröttnade jag totalt och gick in och frågade vad i h-e do sysslade med. Nån lite högre upp beklagade sig och ursäktade sig och sa att maten skulle komma direkt. Efter ytterligare 15 minuter så hade fortfarande inget hänt så då gick vi bara. Så dålig service. Så om ni besöker Burgsvik så kan jag ej rekommendera Wärdshuset Guldkaggen.

Vi var ju fortfarande hungriga så vi funderade på vart vi skulle åka. Så Mycket Bättre spelas ju in i Burgsvik på Grå Gåsen, och dom ska ju ha resturang där, så vi tog en tandning och åkte dit. Det var visserligen lite sent, men vi hade tur och dom var fortfarande öppna.

Så vi åt en god lunch i matsalen som man ser på tv, när dom i Så Mycket Bätter äter lunch och middag. Det. Var intressant och se det, mycket är lika och man förstår att man jobbar mycket med vinklar och så när man filmar det.

Generellt kan man ju säga att Grå Gåsen och framför allt trädgården utanför, är mycket mindre i verkligheten än vad man ser på tv.

Vi anslutande “besöket” med att gå runt lite i trädgården och titta innan vi åkte hem.


En lugn hemresa och en lugn kväll, anslutande vår vecka på Gotland denna sommar.

Här kommer några bilder och film från dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.