Gotland 2014 – Onsdag

Det är onsdag på Gotland och vädret är si och så.

Det här var ju sista dagen som Lottie och barnen var här hela dagen, så vi gjorde en utflykt.

Vi beslutade att ta en tur och Eva kunde visa med Hemse och Sudret. Hemse är staden där Eva växte upp och vi tog vägen dit via Visby. Vi hade slut på färg till soldäcket på baksidan, så vi åkte in till färgaffären och skaffade en ny burk färg. Jag hade fotograferat och skrivit av typen, men hade missat att färgen var bruten,små det blev fel i alla fall.

Men vi fick det fixat av Pecka senare i alla fall.

Nog om detta, vi drog ned till Hemse sen och åkte runt lite i staden. Bland annat var vi och köpte lite blommor till Evas familjegrav, och sen var det en fyndlada som var på kartan.

Efter en del handling (ja del blev lite till mej också – ett par nya shorts 🙂 ) så åkte vi förbi huset där Eva växte upp och sen var vi en sväng och satte blommor på Evas familjegrav.

IMG_0616 IMG_0617

Efter att ha vart på kyrkogården så åkte vi runt lite mer i Hemse innan vi drog vidare ut på Sudret och ned mot kusten.

Vi började bli lite hungriga så det var dags att fundera på var vi skulle äta.

Både Eva och Lottie hade hört talats om Djupvik hotell som ligger nästan nere vid stranden i Djupvik med utsikt över Stora och Lilla Karlsö. Så vi stannade till där och åt lunch.

Alla andra tog hamburgare, men jag såg nåt på deras 3 rätters meny som jag ville smaka på. Det var Gotländsk Sparris med tryffelkräm och balsamicosås. Så jag frågade snällt om jag bara kunde få det och det sa dom att det skulle gå.

Och det var bland det godaste jag har ätit någonsin. Helt ljuvligt. Och en förrätt är ganska ok för mej som lunch. Det är ungefär vad jag orkar med nu. 🙂

Vi drog vidare upp efter kusten in mot Klintehamn och Visby och sen hem för att ta det lugnt en listen stund.

Sen bar det av in till Visby igen och kvällen spenderade vi hos Manfred och Lena, och fick en jättegod middag innan det bar hem igen för att sova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.