Gotland 2014 – Måndag

 Det är skönt på landet – alldeles tyst och inga ljud alls. Så man sover som en prins. Framåt halv åtta så vaknar jag och tassar ut. Alla sover, så jag startar med att fixa till kaffe – man har ju sina prioriteter.

Efter en lugn morgon s bestämde vi att vi skulle åka till Katthammarsvik och besöka Katthammarsvisk rökeri och äta lunch där. Vi tog räklådor med färska räkor och rökta räkor och barnen tog lax (Alida) och pankaka (Elsa). Räkorna var jättegoda även om jag inte riktigt gillade dom rökta räkorna. Det är väl så att jag är så van vid den vanliga räksmaken att jag inte gillar dom rökta? men hur som helst var det jättegott.

Efter lunchen åkte vi vidare. Först till återvinningen bredvid affären i Katthammarsvik och sen åkte vi till Grogarnsberget. Detta är ett natursresevat och bergskling i närheten av Katthammarsvik, där det tydligen finns den näst äldsta fornborgen på Gotland, från senare delan av järnåldern.

Sen åkte vi på småvägar igenom naturrservatet ned mot Herrvik.

Därefter bar det av ned mot Sandviken och runt där lite granna och hittade underbart fina slänter med massor med Blåeld.

Därefter bar det av ned mot Gotlands älsta badort, Ljugarn, där vi åkte runt lite och sen bar det av ned mot Visby på vär 143 via Roma. Vi stannade lite kort och handlade lite fikabröd i Roma och sen åkte vi och fikade hos Evas syste Anette.

Sen bar det av hem, byta om och sen tillbaka till Visby och ned till Stenkumla, för att häsa på nästa syster, Airi och Kenta. Airi skulle fixa Evas hår, och vi blev både bjudna på en jättegod middag (kasslergratäng) och Eva fick fixat sitt hår. Jag och Kenta tittade på slutet på fotbollen, och sen tittade vi på Lotta på Liseberg.

Sen bar det av hem igen och en lugn och skön natts sömn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.