Telefonterorism och befria din brevlåda

En av de saker som driver mej till vansinne är dessa telefonterrorister – ops jag menar telefonförsäljare. Jag gillar inte att dom ringer men en del förstår ju att man inte är intresserad och slutar ganska så fort men en del är helt omöjliga. Fattar inte att man inte är intresserad och vill bara inte sluta. Morr.

Men efter en del letande hittade jag nix-telefon som ska ta bort en del av detta i alla fall. När jag kollade förra gången så var det lite komplicerat men nu är det enkelt.

Man ringer från telefonen man vill spärra, trycker på några knappa och steg 1 är klart.

För att det inte ska vara för enkelt så måsta man ringa igen efter 2 dagar för att bekräfta. Så i kväll klockan 8 kommer mina telefoner att vara spärrade. Sen tar det ju en del tid innan registret är spritt eller så men snart så. 🙂

Om ni vill läsa mer om detta så är adressen http://www.nix.nu/

Spara papper

En annan sak som är lite störande är all reklam man får genom brevlådan. Det fins ett register för detta också men en kompis (Jonathan Sulo) till mej har startar en bra ny sida som gör ett antal olika saker för att underlätta detta.

  1. Dom skickar ut etiketter man kan sätta på dörren.
  2. Dom hjälper till med att registrar en i NIX registret för att slippa reklam.
  3. Och dom hjälper till mej att göra anmälan till ellos om att man inte vill ha reklam från dom.

En mycket bra site som jag kan rekomendera. Adressen är reklamfritt.se och du kan läsa mer om deras tjänst här. Och dom har till och med ett öppningserbjudande för dom som registrerar sig först. Och jag har givetvis gjort detta.

Så gå in och anmäl er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.