Nyår 2013/2014

Jaha då har man gett sej in på ett nytt år – 2014. Full fart på jobbet från första början.

Nyårshelgen var lugn.

Nyårsafton 2013

Johan och Linn skulle ned till Lottie så jag och Eva var ensamma hemma och tog det lugnt. VI startade nyårsafton med att åka och handla. Ingen av våra barn tycker ju att det är gott med Lutfisk så vi gjorde lutfisk som nyårsmat. Fancy eller hur.

Sen efter det till kvällen tog vi goda ostar och kex. Vi köpte Saint Agyr, Gorgonzola, Brie och en Whisky Cheddar. Mycket goda.

Och sen var det givetvis lite champagne till kvällen också.VI fick ju flera flaskor champagne när vi gifte oss så nyårsafton är väl en bra dag att korka upp en.

Detta var ju första gången som Eva var med mej på nyårsnatten. Förra nyåret var vi visserligen ihop men då jobbade hon, så då kunde hon inte se på alla fyrverkerier här, men ny var det första gången.

Här hos oss startar några enstaka tappa själar att fyra av fyrverkerier redan runt 10, men först kvart i tolv starter det riktigt. Eftersom man kan se alla södra förorter från vår balkong är det ett sagolikt skådepel varje nyår.

Här kommer en kort video:

Nyårsdagen 2014

Jaha då var det nytt år. En långsam morgon, skönt och trevligt att få sova lite. Sen var det tid fram till 14 utan riktig plan. Därefter var det dags för Hobbit, Smaugs Ödemark, nere på Filmstaden söder. Givetvis så såg vi den i 3d HD variant och man måste ju säga att den är mycket bra.

Dom har ju lagt till lite, precis som i Sagan om ringen filmerna. Och det mesta som var tillagt var en “kvinnlig” hjälte. Lite förståeligt eftersom original böckerma inte riktigt innehåller några stora kvinnliga roller direkt.

Efter filmen så bar det av hem till nyårsmiddag. Jag hade funderat en del på vad vi skulle fixa och efter att diskuterat det men alla så blev det Beef Wellington med grönpepparsås (och jag jag ska försöka att fåp till receptet också senare). Jag tyckte att den blev jättebra även om jag var lite tveksam till grönpepparsåsen först, men efter att ha låtit den puttra ett bra tag blev den god också.

En mycket trevlig nyårshelg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.