Julafton 2013

Ja då var det jul igen. Detta är andra året som jag och Eva fira jul tillsammans och jag är jättelycklig.

I år är det dock så att Eva jobbar hela julhelgen och detta gör Zarah också, så vi fpr fira med mina barn efter julen.

Men en kort sväng till Lottie och fira med dom hinner vi med på julafton innan Eva startar och jobba.

picture-464Vi gick upp på morgonen och Eva gjorde vitkålssallad som vi skulle ha med. Sen gjorde hon böckling röra eller nåt som tydligen hon och pecka gillar. Jaja, samken är ju olika 🙂

Det var knytkalas så alla hade olika dela att ha med sig. Vi skulle ha skinka, dricka, potatis samt en del sillar som Eva gjorde. Så vi packade ned detta och gjorde oss i ordning. Vi skulle vara hos Lottie runt 2 så det var ganska lugnt, och det är skönt att inte behöva stressa. Johan och Linn och Svea åkte lite tidigare och jag och Eva tog och åkte förbi Coop på vägen. Vi skulle ha lite som vi hade glömt, samt att vi skulel fixa några blommor till bland annat Gudrun och Stig, samt till Lottie och Sören givetvis.

Väl framme så startade vi att förbereda maten lite granna. Det mesta var ju i ordning men det var lite små saker som skulle fixas, som tex att skala potatisen.

När alla hade kommit så var det glögg och pepparkakor som en “välkomst” drink.

Sen var det en av dom där “måsten” på julafton. Disneys jul på tv. Alla (ja nästan alla, lottir och Gudrun och Eva pilade med maten) tittade på tv och såg på dom vanliga julfilmerna.

picture-464Sen var det julbord. Och vilket julbord det var. Alla julens läckerheter var med, och till och med några saker som jag inte gillar, som böckling etc. Men jag är ju ingen sillälskare överhuvud taget, och det fanns ju andra som gillade det. Enda problemet jag har är ju att jag kan inte äta så mycket som jag vill, men man får ta små bitar så man kan prova alla olika saker.

Det enda som är kvar nu är lutfisk. Jag och Eva gillar detta så vi ska ta det nån av mellandagarna själva.

Vi var ganska många så det var ett stort bord för att alla 15 skulle få plats, men jättetrevligt. Det är tur att det bara är jul en gång för om man åt alla den här julmaten hela tiden skulle man nog bli lite trött på det, men några julbord före julen och sen julhelgen fungerar för mej i alla fall.

picture-462Sen var det dags för tomten att komma. Alida och Elsa var mycket spända på att se om tomten kommer. Tydligen så hade dom satte ut tomtegröt på kvällen före och “tomten” hade ätit upp allt. Så vi gick ned till tv rummet och satte oss allihop och väntade.

Efter att vi tänt en lykta så att tomten skulle komma så såg dom nåt i fönstren. Tommten kommer. Två små barn som var mycket uppspelta. Jag är inte helt säker på att Elsa förstår allt men hon var uppspelt också. Ibland tycker jag att det är lite hemskt att vi lurar barnen så men dom gillar det nog så det är väl ok.

Barnen var jätteväluppfostrade, och väntade nästan till alla klappar var utdelade innan man startade och packa upp klapparna. Alida gav tomten en kram som tack men Elsa vinkade bara, lite reserverad som hon är.

Sen var det uppackning av presenterna.

Jag och Eva var ju tvugna att åka hem vid 7:30 ca för Eva skulle ju jobba men det hela var en jättetrevlig julafton.

Jag avslutade med att se stumfilm på TV’n. Jag hade startat att se den gamla kalssikern “Metropolis” på netflix tidigare. Jag har till och med haft den på DVD en gång tidigare, men aldrig lyckats se slutet så nu gjorde jag det innan jag knoppade in.

God jul alla vänner.

Invalid Displayed Gallery

 

2 thoughts on “Julafton 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.