Earth hour avklarad

Jaha då var Earth Hour avklarad. ill och med gamla konservativa jag släckte ned för en timme i går kväll. Det var interesant och se att mer och mer av husen runt om kring och till och med huvudledsbelysningen släcktes ned. Tror jag i alla fall. Det var massivt dimmigt ute så jag är inte helt säker. Men hur som helst – även jag var med.

Normalt tycker jag inte om sånt här för att spara el en timme blir massor globalt sett – ja – men det gör inget i det långa loppet. Men att signalera till våra köra politiker, det ställer jag upp på.

Som sagt – jag tror inte på att släcka för en timme, men en annan sak som jag både tror på och har gjort är att byta ALLA lamport till energisparande. Det fins inte en enda (möjligen den förmonterade i förådet som aödrig är tännt) tungsten lampa kvar i min lägenhet. Allt är endel flourecent eller till och med LED.

Till hösten kommer det ju bli lag på att man inte får ha 100 W tungsten och dom kommer att utgå ur sortimentet men jag tycker inte man ska vänta utan byt redan idag. Det har jag gjort. Och dessutom blir det ju billigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.