Tack och lov för luftkonditionering

I går när jag åkte ned från Stockholm till kusten så var det 31 grader när jag åkte och att ha suttit i en varm och kladdig bil ned och kämpat skulle jag inte har orkat. Nu så sätter man in 19 grader, sätter cruice-kontrollen på 116 km och sen så lyssnar man på “Star Wars – The phantom menece” på ipoden och dom 6 timmarna som det tog ned går faktiskt ganska bra. Det gick åt några kaffe och redbull också för att klara det hela.

Idag så har vi tagit det ganska lugnt. Från att ha varit 30 grader varmt och klarblå himmel så har det regnat lite och varit runt 22 grader eller så. Vi åkte in och handlade på torp, och fyllde upp kylskåpet med med mat. Jösses vad mycket folk det var där. Rea och dåligt väder så alla tänkte nog som oss och åkte dit.

Vi handlade en del saker på biltema först och ny fungerar riktiga antennen igen eftersom jag bytte antennförstärkare och splitter uppe på vinden.

Jag hittade också gamla wlan basstationen så jag har riggat upp den på andra sidan av huset så nu får vi se om den räcker ned till Patrik, så kan kan utnyttja närverket. Har inte hunnit prata med dom där borta så mycket men jag ska försöka vara mer social i morgon.

Pratade med Andrew också. När jag flög hem från Stanstead på torsdagen så flög han upp till till Glasgow, och sen så tog han en buss i går morse upp till Oban där hans pappa Jimmy hade köpt en båt som dom skulle köra tillbaka till Cambeltown.

Dom hade världens konstigaste resa. Dom startade med att testa den lite runt Oban bara och allt var som det skulle. Så då fyllde dom upp båten med diesel och annat för trippen ned – tar ca 5-6 timmar med den båten, och for iväg. En bit ut – nån timme eller så så startade motorn att krångla så dom tog sej in till en liten hamn och sen ringde dom till han som sålde båten till dom. Han var en mekaniker också. Han kollade och konstaterade att det var skit i ett litet bensinfilter. Så dom fixade det och provad och allt fungerade som det skulle. Så dom gav sej av igen och mitt ute på havet – ja dom var ju nära land, så blev det samma fel igen.

Så Andrew var ganska upprörd och ringde tillbaka till killen. Och fick inget vettigt tillsvar – “jag har aldig haft såna problem med den trots att jag har haft den i 8 år” och inte lämnade han verktygen så att dom kunde göra rent filtret igen. Så det var bara att ta upp radion och ringa kust bevakningen eller sjöräddningen eller vad det heter i England via riktiga VHF radion.

I England så har dom en inrättning som heter “Lifeboat” och det är egen inrättning av frivilliga och som betalas av donationer och insamlingar. Både Jimmy och Andrew har varit medlemmar i den i många år så nu fick dom valuta för pengarna. 🙂

Sjöräddningen bad dom at sätta ut och dom fick åka och hämta och bogsera hem andrew och jimmy.

Lite av det roliga var ju att besättningen på “LIfeBoat” var ju personer som Jimmy känner ganska väl, Sin revisor, en av killarna som har en av dataaffärerna i stan. Så jag tror att Jimmy kommer att få äta upp detta en ganska lång tid.

Detta var allt för idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.