Tisdags tripp till Oslo

 Efter  att ha installerat oss på kusten och kommit iordning så var det dags att göra lite roligt.

Eva hade aldrig varit i Norge så vi bestämde att vi skulle ta en dags tur upp till Oslo.

Så efter att ha vaknat och fått i oss frukost så bar det av.

Från kusten upp till Oslo är det bara ca 20 mil eller så och bara 12 till gränsen tror jag. Man kan ju välja olika vägar men nya motorvägen upp till gränsen går fort och är mycket fin. Jag har faktiskt inte vart i Norge sen dom gjorde nya överfarten vid svinesund så det var lite nytt för mej också.

 Vi stannade och tog en pause i Norge och bara tittade på trafiken. Man känner faktiskt att man är utomlands. Det ser lite olika ut.

Jag vet inte exakt vad det är men små saker skiljer. Man ser givetvis att vägskyltarna är olika men även andra saker är lite olika. Husen ser lite olika ut!

Men en hel del är lika också.

Det finns Bauhouse och plantagen så många av dom stora kedjorna finn i bägge länderna.

Väl inne i Oslo så åkte vi på måfå in mot centrum. Svängde av från motorvägen och kom fram precis vid slottet. Ren tur. Det var ju liksom dit vi ville i alla fall.

Hittade ett parkeringsgarage bakom radison blue hotellet precis vid slottet så vi parkerade där och tog oss en promenad. Fram till slotte och sen ned på Karl Johan. Riktigt turistigt 🙂

Sen fikade vi på en lite resturan mitt på paradgatan. Jag tog en glass och Eva tog en macka. Och kaffe givetvis. Det var dyrt men inte så jätte mycket i alla fall.

När vi hade parkerat så var det en resturan precis där och dom hade dagen lunch. 1 fiskrätt – 249:- Norska kronor och en kötträtt – 259:-

Pust. Det är dyrt i norge.

Sen tog vi en promenad tillbaka till bilen. Vi gick en tvärgata fel och hittade först inte garaget men efter en liten rund vandring så var vi framme.

Det var ganska mycket trafik ut ut Oslo men väl ute på motorvägen så var det ganska lugnt och fint igen.

One thought on “Tisdags tripp till Oslo

  1. ojsan hejsan! Jag har inte sett en bild på dig sen innan operationen och det syns verkligen att du har gått ner en massa pappan Jan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.