Midsommar 2012

 Midsommar 2012 var det dags för. Jag hade vart nere på kusten ochg klippt men nu var det dags att åka ned igen.

Eva skulle med men hennes dotterdotter fylde år på tordagen, så givetvis måste hon åka dit först. Så jag jobbade till kl 12 och sen åkte jag och handlade och fixa lite innan jag åkte hem och packade. Vid halv fyra hämtade jag eva hos dottern i tumba och sen bar det av ned. Vi åkte först en sväng förbi eva i gnesta och sen åkte vi mot kusten.

Jag var lite orolig för att det skulle vara mycket trafik, men det rullade på ganska bra. Vi tog vägen via Örebro eftersom jag var ganska säker på att förbi Göteborg skulle det vara mycket trafik. Och jag tror att det var rätt väg. Vi var nere ca 10:30 efter lite korta stopp.

Väl framme så kom Patrik och pratade lite. En rolig sak var att han tyckte att jag hade gått ned en hel del, och det visade sig att jag nu mer väger mindre än honom. 🙂

Midsommarafton

Midsommarafton startade med att vi åkte och handlade lite. Anita och pia ville att vi skulle ta en silllunch vid 1 så vi skaffade lite rostbiff till mej som inte äter sill, och Eva fixade en Pinocchiotårta
Midsommardagen som blev jättegod som vi sen tog till fikat på eftermiddagen.

Jag klippte gräset lite där vi skulle ha utemöblerna, och sen så tog vi fram och monterade ihop hammocken, och alla utemöbler. När zarah och robert monterade ned den i höstas så skruvade dom isär nästan var enda del. Så det var mycket att skruva.

På kvällen sen så blev det mer mulet och grått men vi hade beslutat att grilla i alla fall, så jag gjorde min grillsås och vi lade en bit oxfilee och marinerade. Eva gjorde vitlökssmör till köttet som var jättegott. Sen blev det grillning med Patrik, Ros-Marie, Pia, Stefan, Anita och en av stefans kompisar. Massor med god mat och trevligt sällskap. Tyvärr började det regna mer och mer så mot slutet var det att sitta inne under parasollet och regnet droppade ned på ryggen. Burr burr.

Midsommardagen

Midsommardagen var en sådär blandad sak väderleksmässigt. Man kunde vara ute lite. Vi fixade en del med att rensa plattor och land. Eva gillar att pyssla i trädgården, vilket inte jag gör så det är ju bra. När jag fyllde 50 för ett par år sen fick ja ju flera presentkort på jysk, så vi åkte dit för att köpa några stora handdukar. Jag har massor med vanlig handdukar men inga stor badlakan. Men det var stängt.

Så vi tog en sväng in till Trollhättan. Visade Eva var jag växte upp, och sen got vi en tur runt slussarna. Vädret var strålande där så det var härligt.

Hemresa

På söndagen bar det av hem. Vi packade ihop och fixade och sen bar det av hem.

Det kom flera regnväder på hemvägen och när vi åkte förbi linköping så kom det så mycket att man bara kunde köra i 60 på motorvägen. Vidrutetorkarna på full fräs och dom kunde inte fp bort allt vatten till och med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.