9 dagars diaree

 Pust. Jag har varit ganska utslagen.

För lite drygt en vecka sen, på måndag kväll blev jag dålig. Magen i uppror och sen blev det feber också. Alla som känner mej vet ju om att det är så jag fungerar, och det verkar som om min kropp tycker att man ska ha hög feber sör att slå ut bacillerna. Så det var till att vara hemma och bo på toaletten. Urk.

Det händer ju då och då att man blir dålig men efter att ha vart dålig fram till torsdag och trots att man tagit dimor för att få stopp på magen så gave det sig inte. Så jag startade och ringa till vårdcentralen i farsta. Och dom hänvisade mig fel men det hela slutade med att jag åkte till infektionsakuten på huddinge sjukhus. Fick lämna blodprov, dom kollade blodtryck etc och sen fick man lämna “skit”prov också. Och vänta tills tisdag innan man visste vad det var.

När jag pratade med doktorn på morgonen så visade det sig att jag hade fått Campylobacter. En ganska vanlig matförgiftning som kan ta mellan 3 – 10 dagars att bli av med. Men eftersom jag har både diabetes och gjort mn gastric bypass operation så skrev docktorn ut nån dunder antibiotoka. Som man bara skulle äta i 3 dagar.

Pallade ned mej till apoteket och hämtade den och på torsdagskvällen så slutade magen att spöka.

Men gus vad mör man är. Att ha haft diaree i 9 dagar tar på krafterna och jag har tappat 5 kilo extra nu, så man är nere i 108 nu. Inte helt att rekomendera som bantning men som sagt, det är ok nu.

Så det var ingen tårta eller nåt på min födelsedag utan bara att ta det lugnt och koppla av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.