Sopplunch

 Jag kan ju äta nästan vad som helst efter operationen men att äta kött eller korv tar längre tid. Man får åta långsamt och tugga ordentligt. Det går men det är lite ovant och för luncher på jobber så känns det ganska jobbigt. Så jag tar soppa till lunch och sen kan jag äta nåt mer “fast” till kvällsmat när man är hemma. Detta fungerar bra för mej.När jag var och besökte dietisten på åter besök för några veckor sedan sa hon att pulversoppor är sämre än tex keldas färdiga soppor. SÅ jag har provar keldas sopper lite nu under veckorna och här är mina tankar vad jag tycker om dom.

Grön Sparrissoppa

Först ut som jag provade på vad den Gröna Sparris soppan.

jag älskar sparris och den lite jordiga smaken av sparris. Och soppan levereras mycket smak.

Den är väldigt len och helt slät. Ganska grön.

Smaken är mycket sparris men också kanska mild och inte alt för start. Helt klart en god lunchsoppa.

Thaisoppa

Andra soppan som jag provade var keldas thaisoppa. Var inte helt säker på hur denna skulle smaka men den var mycket god.

Jag tycker att ofta så är den mat man får färdiglagad ganska mild, eller smaklös, men det var kraft i denna soppan. Inte så att man flämtar av het het, men helt klart mycket smak. Man känner lite hetta från chili och en hel del citrongräs och det var en härlig upplevelse.

Thais soppan är inte helt slät man ganska slät. Många recept ute på nätet talar om att lägga i extra räkor, eller olika grönsaker, men för min del räcker soppan gott som den är.

Så om man gillar lite hetare smaker så är detta helt klart en mycket bra lunchsoppa.

Toscansk tomatsoppa

Kelda har flera tomat soppor. Jag gillar tomat men en vanlig tomat soppa var jag lite misstänksam emot. Men jag tänkte att man får väl prova och förra veckan så köpte jag en Toscansk tomatsoppa.

Och WOW, helt underbar.

God tomat soppa men mycket smak och ganska start. Bitar av tomat kött i som get lagom mycket tuggmostånd.

Inte en soppa för som som inte gillar stark man men underbart stark och god för mej.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.