Egen julkapp

I fredags tog jag mej i kragen och åkte och handlade min egen julklapp till mej själv. Jag har länge funderat på att skaffa en BluRay spelar och nu var det dags.

Det verkar som om nästan alla BluRay spelare idag kan spela DVD också och att dom är Regionsfria, det vill säga att dom kan spela alla olika typer av DVD’er. Men jag ville gå ett steg länger och ha en Multiregion BluRay spelare. Och det finns. Om dom är modifierade. Så jag hittade DVDirekt som finns nere i Hammarbyhamnen.

Så igår så tillbiringade jag dagen med att installera min nya BlueRay spelare. Och att få igång den var inga problem. Man drog en HDMI kabel till tv’n och sen en ethernet kabel, ja den har nätverksfuntionalitet också. Och givetvis en stömkabel.

Med nätverksfuntionaliteten har den ett par roliga saker. Den kan spela filmer direkt från YouTube, och jag kunde ju inte låta bli att titta på nya EVE trailern och det var också en upplevelse.

Sen har jag ju en stor samling med SciFi filmer och serier som ligger på en av mina hårddiskar och tydligen så kan man spela upp detta också. Det finns en standard som heter DLNA (Digital Living Network Alliance) och det finns DLNA servrar som kan dela ut både ljud och filmer på nätet. Och givetvis finns det flera OpenSOurce versioner som fungerar under linux.

Så efter att ha kollat lite så hittade jag Mediatomb som jag installerade på min server. Och efter lite pillande med konfiguration etc så fungerar den klockrent. Jag kan se alla mina tecknade serier (Darkving Duck, Gummibjörnarna, DuckTales) och alla mina SciFi serier. Very nice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.