Första veckan hemma

Ja då har man vart hemma en veckan och vant sig vi det nya livet. Som jag sa så kom jag ju hem på torsdagen redan så jag tillbringade torsdag hemma och det var skönt. På fredagen så ringde jag tillbaka till avdelningen och syster lovade att hon kulle prata med doktorn om att dom skulle skriva ut dom riktiga  alvedonen till mej.

Annars hade jag ju det mesta hemma så det var inget direkt som jag saknade.

På lördagen så åkte jag ned till apoteket för att se om mitt recept hade kommit in, men det hade det inte gjort. Så jag köpte 3 kartonger med alvedon själv utan recept för att ha tills dess mitt recept kom.

Se visade det sig att på söndagen hade jag inte alls ont så jag brydde mej inte om att ta alvedon alls och det gick bra så då fick det vara.

Sen var det bara att vänja sig vid att dricka hela tiden. Jag har trots allt inte mått dåligt riktigt nån gån så det verkar fungera som det ska. Magen kom igång utan problem trots att dom hade varnat att man kunde bli hård i magen. Men inte en det fick jag problem med.

På onsdagen vägde jag mej och då visade vågen 144.3 kg, Det vill säga att jag nästan gptt ned 20 kilo sen lång före operationen och 8 kilo sen precis före operationen. Och detta trots att man inte är hungrig.

På onsdagen ringde också dietisten från södersjukhuset och kollade att allt var väl och bokade in en återbesäkstid i slutet på oktober. Hon gav mej också lite råd och tydligen så kan man äta köttfärs om man mixar den också, så när jag ska handla på torsdag blir det nog lite köttfärs för att testa detta.

På tordag åkte jag ned och handlade, samt gick till apoteket. Köpte proteinpulver som man ska äta samt multivitamin (kvinna) som tydligen är den bästa. Eftersom man inte tar upp lika mycket via tarmen (som nu är bortkopplad) så ska man äte multivitamin varje dag för resten av livet. Men det går väl bra det också.

Mitt recept på alvedon hade inte kommit men jag behövde ju inte det så nu skiter jag i det receptet. Orkar inte att ringa och bråka när jag inte behöver det.

Sen rignde jag till distriktsmottagningen för att få komma dit och ta bort mina agraffer – så heter tydligen dom där klamrarna man har i magen. På lasarettet sa dom att det var bara att gå dit och få det gjort men det var tur att jag ringde. För här i Farsta ska man tydligen ha en tid i alla fall. Och den närmaste var på måndag kl 11. Så jag får stå ut över helgen.

När jag handlade så köte jag både kötsoppa och gulashsoppa samt köttfärs, lök och paprika så nu ska det lagas till en köttfärssås och se hur det blir som mixat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.