Dagen efter operationen

Som jag sa tidigare så sov jag bra, enda probemet är att man är lite öm i sidan så ligag på vänstersidan är inte att tänka på. Sova på högersidan gick dock bra.

Vaknade runt 6 på morgonen och kände mig fortfarande ganska bra så jag låg och sträckte på mej lite och sen gick jag upp och tittade på tv4 nyheterna på morgonen.

Sen startade rutinen, diskc morgon fruskost – 150 ml nyponsoppa. Ta prover, så sin medicin.

Lite roligt var det för ingen på sjukhuset visste något om min nya diabetesmedicin – vitrosa – som jag vanligtvis tar 1.2 ml av på morgonen med en spruta. Efter diskussion med sjuksystern beslutade vi att jag tar den samt 50 enheter med lantus – mitt långtidsverkande insulin, för mina värde var ganska bra efter det.

Sen var det 150 ml kaffe med mjölk – äntligen – vad jag har längtat efter kaffe med mjölk 🙂 – även om det är lite jobbigt att äta det med tesked.

Sen var det dags för ytterligare lite soppa – denna gång blåbärssoppa. Jag försökte hålla mej uppe så mycket jag kunde och fram till 11 var det inga problem. Den kände jag mej lite trött så jag gick och la mej en stund och lyssnade på mer ljudböcker.

Vid 12 var det dags för lunch – och jag fick oksbuljångsoppa, jätetgod, det är skönt att man i princip kan är vad som helts så länge det är riktigt flytande redan nu. Och jag hade inga problem med att äta alls. Tack och lov.

Efter lunch så satte jag mej ned och startade datorn lite, surfade en del samt kolale mail med mera. Det gick också bra så jag kände mej ganska bra trots att det bara var dagen efter operationen.

Eftersom jag hade fått i mej tillräckligt med vätska och mat så tyckte dom att det inte var nån ide med mer dropp så dom tok bort alla mina droppslangar – dom som sitter in i en, dropp hade jag ju inte haft sen igår kväll.

Efter det att jag suttit en del med datorn och givetvis druckit – eller ja, ätit med tesked – kaffe, så kändes det att det var nog lika bra att gå och vila lite.

Det enda man gjör i princip är ju att få i sig dricka, flytande föda med mer. Det tar ca 20 minuter att få i sig en 150 ml av flytande saker så fort går det inte. Men det är väl en av fördelarna med operationen, det ska gå långsamt.

Till middag fick vi räksoppa – jattegott det också, pch det fanns faktiskt lite små räkbitar i som man kunde tugga på. Mums.

På kvällen pratade syster om att jag skulle antagligen få gå hem redan på torsdagen, vilket gjorde mej lite förvånad då dom sa före operationen att det skulel ta 3 dagar, men jag mådde ju oförtjänt bra efter operationen så gärna det.

Tittade lite på tv på kvällen och höll mej uppe til ca halv 11 för att inte somna för tidigt.

Och denna natt lät dom mej till och med sova, eller som syster sa – “Du har så bra värden att vi struntar i och väcka dej inatt”.

Jag måste ge en eloge till all duktig personal på avdelning 56 som jag låg på. Dom är jättetrevliga och duktiga och man blir väldigt bra omhändertagen. Nästan som om man var på ett hotell 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.