Helg med dotter och Dotterdotter

I fredags kom Ylva och Irmelie ned och hälsade på mej. Underbart.

Dom kom med tåget ned till centralen och jag hämtade upp dom vi 3 tiden. Vi åkte och handlade eftersom jag behövde göra min vanliga veckohandling och jag inte heller visste vad dom ville ha till middag. Irmelie ville ha fiskpinnar och potatismos på fredags så det var väl ok. Jag förslog kyckling gryta på lördag och det var ok.

Efter handlingen åkte vi hem och tog det lugnt, lagade man och tittade på Lets Dance – min köra lilla dansfreak till dotterdotter ville titta på det. Efter att ha suttit still och vilat en stund somnade hon i soffan på Ylvas knä. En skön syn.

Lördag

Lilla yrvädret vaknade ganska tidigt – jag hörde dom lite i vardagsrummen men sov till 8 i alla fall. Sen var det upp. Kaffe – en bra start på dagen.

Vi tog en ganska långsam morgon – åt frukost och sen bar det av ned till centrum och filmstaden sergel. Vi skulle titta på trassel i 3D på “den stora” biografen. Vi hade underbart bra platser på dom extra breda och mer benutrymmes platserna och det var så mycket lutning att inte ens Irmelie hade problem med att se. En ganska fin historia om Rapunsel och 3D effekterna var ok.

Sen skulle vi åka hem. En lite sa snällt – kan vi inte äta hamburgare – och givetvis så föll morfar för detta 😀

Vi gick på McDonalds vid centralen och åt och var nöjda och glada.

Sen bar det av hem och slöa framför TV. Vi tittade på schlagerfestivalen och sen bar det av i säng för Irmelie. En ganska trött liten sak efter all den dagen.

Söndag

Yrvädret vaknade vi 7 och dom startade med tv i vardagsrummet. Jag har inga problem med det och sov till ca 9. Vaknade – satte sig upp.

Hej Morfar – har du vaknat nu? Var det en som frågade med en gång.

Ja. Och sen fortsatte det med frågor och påpekande. Det är tur att dom är ganska bedårande trots allt, för det var ju innan kaffe till och med.

Sen körde jag hem dom runt 12 tiden.

En mycket härlig helg och mycket avkopplande. Nu ska jag göra sånt roligt som att betala räkningarna och laga middag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.