Vilken vecka

Veckan startade som jag sa med att min klippare pajade och jag stog där med halvskalt huvud. Och sen har det gått utför.

jag var som vanligt och jobbade inne i stan  på tisdagen. Allt var som vanligt, kom hem och startade upp min dator (laptop) och efter en stund så hände den sig när jag körde grafikintensiva saker.

Efter en del letande och diagnostiserande kom jag fram till att grafikkortet hadde pajat. 🙁

Och eftersom detta är min huvudmaskin så var det ganska allvarligt. Vad ska man göra.

Efter en del funderade, pratat med Majsan etc så blev det en nu maskin från Dustin. En HP Pavilion dv8. Ungefär samma spec som den gamla, men med skillnaden att den har en Intel Code I7 processor istället för en Dual Core one. Och givetvis mer disk. Den gamla dahe 2 x 250 gb och den nya har 2 x 500 gb. Så det ska väl räcka en stund.

När jag pratade med Sutin och beställde den så frågade jag när dom kunde skicka den, och dom svarade att dom har den i lager så den skulle gå direkt och vara hos mej på torsdag (detta var på onsdagen). Om jag inte ville ha expressbud. Och hur mycket kostar det var ju min fråga och dom svarade – lite mer än 400 kr. Den tar jag sa jag utan att blinka.

Så jag beställde maskinen vid 10 och 12 över tolv ringde det på dörren och min nya maskin var här. Beröm till Dustin för snabb leverans.

Starta upp den nya och låt Windows installeras. Jag ska ju ta bort detta och ha igång linux på den men först måste jag ju göra Återställnings DVD’er för att ha det om det behövs i framtiden. Och gissa vad – Windows 7 installationen kräver 4 DVD’er för återställning. 16 GB med data. Helt vansinnigt. Men hur som helst. Gjort och vidare till installation av Kubuntu 10.10 – Maverick Meerkat.

Och installationen är snabb och smidig. Bara några få frågor och man är igång.

Och allt på maskinen fungerade (ja jag har inte testat fingeravtrycksläsaren) men den bryr jag mej inte om. Wifi, Internet, alla ljuddelar, pekplatta och till och med webbkameran fungerar. Verkligen trevligt.

Nu är det ju en hel del saker som ska över, konfigureras och installeras, så under närmaste tiden kommer det att komma en hel del olika blogginlägg – på engelska – om hur man konverterar från kubuntu 9.10 till 10.10 och alla olika programmvarar jag behöver ha på för att detta ska fungera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.